— To av årstinnene, 5. og 6. klasse, er tilvist nye rom. Vi har mange spesialrom, som Mat og Helse-rom og Musikk-rom, som benyttes den første tida, forteller skolesjef i Grimstad kommune, Niels Songe-Møller etter tirsdagens lekkasje.

Elevene startet undervisning som normalt kort tid etter klokka 08.30 onsdag. Skadene er begrenset til nybyggets nord-østre fløy, og ifølge skolesjefen har inventar og læremidler i enkelte rom fått fuktskader.

Ingen sendt hjem

— Noen bøker som elevene hadde på skolen ligger for eksempel i disse rommene. Så lærerne har måttet snu på flisa og improvisere litt, men jeg vet at de finner gode løsninger, forteller han.

Ingen elever ble sendt hjem i forbindelse med lekkasjen.

Rektor Dineke Heck Tingstveit var på plass rett før klokka 08.00 for å inspisere skadene. Da var det meste av vannet fjernet.

— Vaktmestertjenesten og brannvesenet gjorde en fantastisk innsats med å suge opp vannet. Vi fikk fjernet alt vannet inne i bygget, forteller fagsjef Frode Taraldsen i bygg- og eiendomstjenesten i Grimstad kommune tidlig onsdag morgen.

- Veldig mye vann

Sammen med vaktmester, to brannmenn fra Grimstad brannstasjon og to brannmenn fra KBR Kristiansand har han i natt jobbet med å rydde opp etter lekkasjen på Fevik skole i Grimstad.

Oversvømmelsen ble oppdaget i 23-tiden tirsdag kveld. Årsaken skal være at en kobling på en brannslange har hoppet av.

— Dette skjedde i tredje etasje og vannet rant nedover etasjene. Jeg har ikke peiling på hvor mye vann det var, men det kommer veldig mye ut av en brannslange. Og vi vet jo ikke hvor lenge den sto før noen oppdaget den, forteller Taraldsen.

Avfukter bygget

Ifølge ham har gulvbelegget beskyttet mot skader på gulvene.

— Men det er fukt i etasjeskillene og du kan se det på himlingsplatene. Det er heldigvis lite skader på inventar, datautstyr og lignende, sier han.

Mange rom ved skolen hadde flere centimeter med vann på gulvet. Her fra SFO-delen. Foto: Baard Larsen

Restverdibil ble rekvirert fra Kristiansand for å suge opp vannet. Den ble etterhvert erstattet av utstyr fra skadebegrensingsfirmaet Polygon, som var på stedet i 03.30-tiden.

De satte i gang avfukting av skolen.

— Nå står det vifter og maskiner som tar fuktighet fra luften. De står der nå utover dagen, forteller Taraldsen.

- Beklagelig

Han forteller at nattens innsats var «førstehjelp» og at de nå vil kontakte forsikringsselskapet. Noen rom må ha besøk av håndtverkere før de kan brukes igjen.

Taraldsen mener alt i alt at skolen kom heldig ut av det.

— Vi kunne risikert at det sto i hele natt og ble oppdaget mye senere, sier han.

Ifølge skolesjef Songe-Møller holdes rommene lukket til entreprenør og forsikringsselskap har vært på stedet. Det er synlige skader på inventar, isolasjonsplater og lignende. En befaring senere vil kartlegge om det også er skjulte byggskader, sier han.

— Det blir sikkert noen møter i dag og utover uka for å kartlegge omfanget av skolen. Alle parter syns det er beklagelig at dette skjer med en nytt bygg.