Clinton er blitt sterkt kritisert for å ha brukt sin private epostkonto, knyttet til en privat server i hennes hjem, i jobben som utenriksminister. Det føderale politiet FBI har åpnet undersøkelser for å se om det ble sendt eller mottatt hemmeligstemplet informasjon.

— Hun håper at alle de forskjellige etatene som er involvert i de forskjellige undersøkelsene vil avklare hvilke eposter som egner seg for offentliggjøring, og at dette vil skje så raskt som mulig og uten unødig hemmelighold, sier talsperson Nick Merrill.

Clinton har tidligere oversendt de aktuelle epostene til utenriksdepartementet. Departementet gått gjennom dem og offentliggjort flere i henhold til amerikanske offentlighetslover.

Clintons politiske motstandere i det republikanske partiet bruker situasjonen rundt epostene aktivt i opptrappingen mot presidentvalget.

Tidligere i juli opplyste generalinspektøren for etterretningstjenestene, Charles McCullough, til Kongressen at det var funnet fire eposter fra hennes konto som inneholdt gradert informasjon. (©NTB)