-Jeg visste ikke at det skulle bli så stor suksess og så mange filmer, da jeg sa ja til å bli med på "Karsten og Petra", sa Janne Formoe til Fædrelandsvennen før premieren på "Karsten og Petra på vinterferie". Nå er hun på filminnspilling i Sør-Afrika, til film nummer fire om de to bestevennene. Foto: Sondre Steen Holvik
Elias Søvold Simonsen (f.h.) og Nora Amundsen spiller Karsten og Petra. Ine Aakre spiller Tiril, som de treffer i Sør-Afrika. Her er trioen sammen med Leo, en løveunge de finner på safari og som har mistet mammaen sin. Foto: Bjørn-Owe Holmberg

— Jeg har vært i Sør-Afrika i en uke og skal være her fram til påske og det er fantastisk å bo her for en liten periode. Det er utrolig spennende og eksotisk, skriver Formoe i en mail til Fædrelandsvennen.

Skuespilleren, som nesten har vokst opp i Kristiansand dyrepark, kommer tett på dyrene under opptak.

— Jeg må blant annet passere to svære strutser, et gryntende villsvin, en flokk sebraer og en gjeng gnuer når jeg skal på wc på settet. Det er med skrekkblandet fryd, skriver hun.

Formoe spiller Petras mamma i filmen, der de to bestevennene under en safari finner en løveunge som er forlatt av mammaen sin. En skuespillerkollega sørlendingen setter pris på.

— Det er veldig morsomt, og jeg er fortapt i løveungen. Men jeg må innrømme at jeg skvetter litt når den blir irritert eller redd for da glefser den litt. Men den er harmløs, sier hun.

I et intervju med Dagbladet tidligere i år kunne Formoe fortelle at dattera skulle ha en liten rolle i filmen. Datteren hadde også en statistrolle i den første «Karsten og Petra»-filmen.

«Karsten og Petra blir bestevenner» gikk sin seiersgang på norske kinoer i fjor, og vant nylig pris for beste film under barnefilmfestivalen BAMkids i New York. I helga passerte «Karsten og Petra på vinterferie» 200.000 besøkende på norske kinoer. I november kommer «Karsten og Petras jul», og til neste år får vi se «Karsten og Petra på safari», som nå spiller inn i Sør-Afrika.