Etter at EU-landene vedtok å fordele 160.000 asylsøkere som allerede befinner seg i Europa, jobber EU-kommisjonen med et forslag om å fordele inntil 200.000 kvoteflyktninger fra land utenfor Europa, skriver FT.

Ifølge avisa ønsker Kommisjonen å legge fram et forslag om såkalt gjenbosetting i mars. Tallet er basert på en anbefaling fra FNs høykommissær for flyktninger UNHCR om å hente rundt 200.000 flyktninger direkte fra leirer i Jordan, Libanon og Tyrkia.

Gjenbosetting skal være en del av forsøket på å få til avtale mellom EU og Tyrkia om håndteringen av flyktningkrisen. EU håper økonomisk støtte og politiske tilbud skal få Tyrkia til å bidra til å stagge tilstrømmingen til Europa.

Det befinner seg over to millioner syriske flyktninger i Tyrkia, og landet er et viktig transittland for dem som ønsker å ta seg videre til Europa. Tyrkerne insisterer på at det må skje en rettferdig fordeling av byrdene.

— Tyrkia er de siste årene blitt overlatt til seg selv, sa statsminister Ahmet Davutoglu til Tysklands statsminister Angela Merkel søndag. (©NTB)