Moroa er faktisk allerede i gang med hele sju filmpremierer denne uken, deriblant en ekte kristiansandsfilm «Dryads Girls Don’t Cry», som jo mildt sagt er gledelig.

Men det stopper ikke her. Høsten 2015 er faktisk en av de mest spennende filmhøstene på en stund. Jeg velger å ikke gå for mye innpå de mindre godbitene, for de er så altfor mange, som «Stille hjerte» av Bille August, «Dark Places» basert på boken med samme navn av Gillian Flynn, «Jer er Ingrid» en unik dokumentar om Ingrid Bergman, «Kvinnen i gull» med Helen Mirren, «Ricky and the Flash» med Meryl Streep, «Wendyeffekten» en ny Ole Endresen-film, «Knutsen og Ludvigsen og den fæle Rasputin», «Doktor Proktors tidsbadekar», «He Named Me Malala» og «Legend» med Tom Hardy gange to. Men så, så er vi ved første virkelig store god bit:

«James Bond: Spectre». For fjerde gang er Daniel Craig tilbake i rollen som agent 007, og med seg har han et lass med fabelaktige skuespillere som Ralph Fiennes, Léa Seydoux og Christoph Waltz. Det er gått tre år siden «Skyfall» og et nytt «James Bond»-eventyr er absolutt på sin plass. Denne gangen får Bond en kryptisk beskjed fra fortiden som leder ham til den hemmelige organisasjonen Spectre, og jo mer han finner ut, jo verre blir det. Jeg kan nesten ikke vente. Premiere 6. november.

Neste store godbit kommer også på lerretet i november, og er det siste og avsluttende kapittelet i «The Hunger Games»-serien. I «The Hunger Games: Mockingjay Part 2» gjør Katniss (Jennifer Lawrence) og de andre seg klare til det endelige oppgjøret mot Capitol og Snow (Donald Sutherland), men Snow har flere triks på lur og har ikke tenkt å gi seg uten tidenes kamp. Premiere 18. november.

I november kommer også snadder som den nye Spielberg-filmen «Bridge of Spies» med Tom Hanks og «Rock the Kasbah» med Bill Murray, og så før vi vet ordet av det er vi i desember. Og desember byr på den ene godbiten etter den andre, fra lerretsdebuten til Charlie Brown og Snoopy, til ny boksefilm med Rocky (Sylvester Stallone), hvor det denne gangen er sønnen til Apollo Creed som skal i ringen, og et gledelig gjensyn med Solan Gundersen og Ludvig.

Men, på toppen kransekaka, over alle de andre søte gledene, troner «Star Wars: The Force Awakens». J.J. Abrams sitter i regissørstolen og gamle helter som Mark Hamill, Harrison Ford og Carrie Fisher er tilbake. Jeg kan egentlig ikke be om en bedre julegave (til min mann: det mente jeg egentlig ikke). Så, la høsten komme og moroa begynne.