Advokaten møtte pressen utenfor Oslo fengsel i det han var på vei til å møte sin klient, mulla Krekar, som natt til torsdag ble pågrepet av italiensk politi og siktet for terrorplanlegging. Ifølge italiensk terrorpoliti skal Krekar være leder for 16 andre kurdiske irakere og kosovoalbanere i terrorgruppen Rawti Shax.

— Hvis vi har et så dårlig PST at de ikke har klart å finne ut av dette før, er ikke dette en gledens dag, men en sorgens dag, uttaler Meling.

Han understreker at Krekar aldri har hatt norsk, europeisk eller internasjonal agenda, men at mullaen ønsker å drive politikk i Kurdistan.

— Jeg registrerer disse anklagene med en sunn skepsis, jeg må forholde meg til de bevisene vi har. Krekar har rettigheter til å prøvet dette i norsk rett, sier Meling.

Rawti Shax skal ifølge det italienske terrorpolitiet ha som mål å styrte den nåværende regjeringen i Irak og erstatte den med et kalifat som skal styres under sharialov. Organisasjonen skal også ha tilknytning til den Islamske stat (IS). (©NTB)