— Etter at jeg så klippet av Basse hvor han ble skremt på arbeidsplassen, ble jeg veldig fascinert av fyren! Kunne han virkelig være så lettskremt? Men det er han virkelig! Og å få gå gjennom spøkelseshuset i Kristiansand sammen med ham, var en fantastisk morsom opplevelse og en høydare. Basse skuffet ikke - jeg ler ennå, forteller Truls Svendsen til Fædrelandsvennen.

- Jeg hater det!

I høst reiser Truls rundt om i Norges 19 fylker med tv-programmet Truls - Oppdrag Norge på TV2. Tirsdag kveld har turen kommet til Sørlandet, og det i den forbindelse Truls dro med seg Basse inn i spøkelseshuset i Dyreparken.

- Jeg går jo ikke inn i et spøkelseshus frivillig, men når Truls spurte, måtte jeg si ja. Det var morro, forteller Hans Christian Andersen, eller lettskremte Basse som han er kjent som, til Fædrelandsvennen.

- Sier du at det var gøy å bli skremt?

— Nei, å bli skremt er ikke moro, men det er gøy å treffe folk. Å bli skremt er noe helsike. Jeg hater det, men det er moro også, sier Basse og ler høyt.

Skremt verden rundt

Lettskremte Basse ble kjent gjennom en rekke youtube-klipp der kollegene hans skremmer ham, så Basse både hopper og skriker.

- Men det tok av da NRK lagde en sak på det. Jeg har vært på engelsk, tysk, dansk og japansk tv etter det. Jeg har også hatt besøk av store tv-kanaler her hjemme, forteller han.

Truls Svendsen og Basse var i Dyreparken en hel dag, og var da blant annet innom spøkelseshuset Miriams forheksede hus.