Franskmannen kjørte seg i tet fredag etter den andre av 21 fartsprøver og så seg aldri tilbake. Den regjerende verdensmesteren økte forspranget jevnt og trutt og endte til slutt 1.18,8 minutter foran Østberg.

Kampen mellom Østberg og Mikkelsen om de to andre pallplassene var imidlertid langt jevnere. På rallyets siste ti fartsprøver var differansen mellom dem hele tiden fra fem til ti sekunder i Østbergs favør.

Og det var til slutt Våler-gutten som trakk det lengste strået. Ned til Mikkelsen på 3.-plass skilte det 6,3 sekunder da alle fartsprøvene var kjørt.

2.-plassen i Mexico var Østbergs første pallplass for sesongen, mens landsmann Mikkelsen begynner å bli godt vant med den slags. Helgens 3.-plass var den tredje i rekken for Oslo-gutten. Han ble treer også i Monte Carlo og Sverige.

Begge de to nordmennene biter nå godt fra seg i VM-sammendraget. Etter at tre runder er unnagjort ligger Andreas Mikkelsen på 2.-plass og Mads Østberg på 4.-plass. Sebastien Ogier leder suverent etter tre seirer av tre mulige. (©NTB)