— Kjære venner, de siste dagene har vi fått oss noen på tygga. Kommentatorer, redaktører og finansmenn har advart mot De Grønne. Vi har opplagt trampet på en del ømme tær. Vi har lagd røre i etablerte tankebaner. Det betyr at vi er akkurat der vi skal være, gliste MDG-lederen på valgvaken på utestedet Mesh i Oslo.

Kommunaldepartementets første prognose viser at MDG får en oppslutning på 4,6 prosent, opp 3,3 prosentpoeng, på landsbasis.

— I noen kommuner blir vi kalt verre enn Rødt - og det er fælt. I andre kommuner inviteres vi til samarbeid, mens Arbeiderpartiet på Stortinget ikke vil ta i oss med ildtang. Sånn skal det være. Det kalles dynamikk, og betyr at politikken er ute å rører på seg. Og det er akkurat det vi skal få den til å gjøre, sier Hansson.

De Grønne ligger an til å bli valgvinnere i Oslo, og ordfører Fabian Stang (H) tror Ap kan være villige til å gi partiet ordførerposten. De kan også vippe til maktskifte i Bergen.

— Samtidig som andre partier advarer mot oss, så gjør de allerede stadig mer av politikken vår til sin. Vi sier vel bekomme. Vi sier slit den med helsa, folkens. Dette går riktig vei, sier Hansson. (©NTB)