— De to utga seg for å være revisorer med eget hjemmekontor. De sa at de allerede hadde en hund, og at det passet bra med en til, forklarer Laila G. Andersen.

Valpen Claus fra Vennesla ble forsøkt stjålet av en 23 år gammel kvinne, som er bosatt i Kristiansand. Eierne klarte imidlertid å identifisere kvinnen og presse kvinnen til å gi valpen tilbake til dem. Foto: Reidar Kollstad

Vi møter Andersen hjemme i Vågsbygd i Kristiansand. Lill Ingvill Hestad er på besøk. De to har blitt venninner i forbindelse med at begge har blitt svindlet av to kvinner, bosatt i Kristiansand, som over tid har stjålet en rekke hunder og solgt dem.

Fædrelandsvennen skrev om den ene kvinnen forrige uke, en 23-åring, i forbindelse med at hun forsøkte å svindle til seg en hundevalp i Vennesla. Det endte med arrestasjon.

— Kuttet all kontakt

Laila G. Andersen annonserte en blandingshund, med navn Ariel, til salgs i juli i fjor, og 23-åringen møtte opp sammen den nå 24 år gamle venninnen.

— Vi ble enige om at de skulle ha hunden på prøve, før de overførte pengene, sier Andersen.

Etter overleveringen kuttet de deretter all kontakt med Andersen. Pengene så hun ingenting til.

Solgt på finn.no

Tilfeldigvis oppdaget sønnen til Andersen bilder av hunden på Facebook-profilen til en venn i Øvrebø i Vennesla. Det viste seg at hunden hadde blitt lagt ut for salg på finn.no, og kjøpt av Facebook-vennen. Saken er politianmeldt.

Både Liv Ingvill Hestad (til venstre) og Laila G. Andersen er hundeelskere. Her er de sammen med hundene Sunny (til venstre) og Chica hjemme hos Andersen i Vågsbygd i Kristiansand. Foto: Tormod Flem Vegge

— Jeg ble så irritert over det de hadde gjort, at jeg ønsket å finne dem, forteller Andersen, som fant fram til en adresse i Hannevika i Kristiansand, der venninnene hadde bodd uten å betale for leien.

Skylder 36.000 kroner

Huseieren, Erik Pehrsson, leide ut en fullt møblert 150 kvadratmeter stor del av en bolig i Hannevika til kvinnene. Der flyttet de inn i oktober i fjor.

— Kvinnene fortalte at de jobbet som økonomer i Statoil. De bodde i huset i tre måneder. Per i dag har de ikke betalt et rødt øre, forteller Pehrsson oppgitt.

23-åringen og 24-åringen skylder nå Pehrsson 36.000 kroner bare i husleie, samt tusenvis av kroner for blant annet strøm, internett og nedvask av boligen.

Fædrelandsvennen kjenner også til at 23-åringen i år har bodd i et kollektiv på Lund uten å betale. Hun skylder nå huseieren over 6000 kroner. I kollektivet skal hun for øvrig ha hatt med seg fire hunder.

Leter etter hunden sin

Liv Ingvill Hestad fra Finsland møtte de to kvinnene i september 2014, i forbindelse med at Leo, en fem år gammel blandingshund, trengte nytt hjem. Da hevdet de at de var søstre og godt vant med hunder. Det ble fortalt at faren deres drev med hundeoppdrett.

Hestad har gjennom snart ett år forsøkt å spore opp hunden sin Leo, en fem år gammel blandingshund. Foto: PRIVAT

— Jeg var veldig opptatt av at hunden skulle få det bra, sier Hestad, som ønsket å gi bort hunden gratis mot at den fikk et godt hjem. Det ble gjort en muntlig avtale om at Hestad etter en stund skulle komme på besøk, for å sjekke om Leo hadde det bra. Kort tid etter kuttet 23-åringen all kontakt og gjorde seg utilgjengelig.

— Jeg er sikker på at hunden ble solgt. Derfor har jeg anmeldt de to kvinnene for bedrageri, fordi de ikke holdt avtalen om at jeg fikk sjekke at hunden hadde det godt hos den nye eieren, sier Hestad, som har et sterkt ønske om å finne Leo for å få visshet om at han har det bra.

— Jeg håper disse svindlerne blir stoppet og straffet, understreker hun.

Har fått flere nye henvendelser

Etter at det forrige uke ble kjent at en kvinne forsøkte å svindle til seg en valp via hundeeiere i Vennesla, har Agder politidistrikt fått flere hendelser fra personer som har blitt lurt av 23-åringen. I noen av sakene har også den 24 år gamle venninnen hennes hatt en rolle.

— Noen av disse sakene kan ende opp i konfliktrådet, andre kan ende opp som nye enkeltsiktelser mot kvinnen, sier Bjørn Rødland, fungerende etterforskningsleder og leder for allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

— Det er aktuelt å avhøre kvinnen i forbindelse med nye saker som har dukket opp, forteller Rødland.

En av sakene omhandler en mann som har kjøpt en hund av 23-åringen, og som ønsker pengene sine tilbake. Hunden han kjøpte skal nemlig ha vært eldre enn han fikk opplyst, samt at den skal ha vært av feil rase.

Politiet understreker at politiet trenger tips fra publikum for å komme videre i saken.