Washington (NTB-AP): President Barack Obama halte i land en viktig seier da Representantenes hus onsdag stemte for en krisepakke på 819 milliarder dollar, rundt 5.600 milliarder kroner. Demokratene greide rett nok ikke å få en eneste republikaner til å stemme for krisepakken, og elleve demokrater stemte også imot. Pakken ble likevel vedtatt med 244 mot 188 stemmer.

Krisepakken skal nå sendes over til Senatet, som i neste uke skal diskutere de ulike tiltakene og eventuelt vedta justeringer i pakken man håper skal bidra til å redde amerikansk økonomi.

Obama var raskt ute med å gratulere Representantenes hus med onsdagens vedtak og oppfordret Senatet til å følge opp raskt.

— Jeg er takknemlig, heter det i en kunngjøring fra Obama.

— Planen blir nå oversendt Senatet, og jeg håper at den kan styrkes ytterligere før den havner på mitt bord. Vi kan ikke somle eller la partipolitikk komme i veien for dette, lyder hans kommentar.

Demokratenes leder i Senatet, Harry Reid, har alt vært i kontakt med republikanerne, og opplyser at behandlingen av krisepakken alt vil starte mandag.

Håper er å oppnå enighet i løpet av neste uke, slik at president Obama kan sette sin signatur på den endelige pakken før Kongressen tar pause i midten av februar, opplyser Reid.