Moren til den kongolesiske sjåføren fortalte i retten om møtet mellom Tjostolv Moland og sjåførens familie på sykehuset. Ifølge moren innrømmet Moland drapet, knelte foran hver og en av familiemedlemmene og ba dem om tilgivelse. Moland var lite villig til å svare direkte på skyldspørsmålet fra dommer Pascal Moliba. I stedet spurte han dommeren om han er Guds dommer, om han er valgt av Gud. — Jeg trenger ikke svare deg, skyt meg hvis du vil, sa Moland, ifølge VG Nett.

Retten lot til å oppfatte brevet og Molands bekreftelse av at han skrev det, som en tilståelse. Medtiltalt Joshua French avviste raskt at Moland har erkjent noe skyld.

— Han er ikke seg selv. Og det er ikke korrekt at han drepte Abedi Kasongo, sa French.

Moland ble hentet fra sykehuset tirsdag morgen for å vitne i ankesaken i Kisangani. Saken har vært utsatt på grunn av hans helsetilstand. Moland hevdet at han er blitt torturert og dopet ned av kongolesisk politi, og at han ble intervjuet av militærtribunalets leder mens han var ruset.

Han avviste at han er psykisk syk, og hevdet at sykehuset har forsøkt å gi ham medisiner mot hans vilje. Han hevdet også at han i en periode unnlot å ta medisinene sine. (©NTB)