I en tale til Fremskrittspartiets landsstyre lørdag advarte Jensen mot snikislamifisering og gettofisering av Norge.— Dette er ikke skremselspropaganda. Dette er en hverdag som ikke får komme til Oslo, sa Jensen.

Abid Raja, nummer to på Akershus Venstres liste foran høstens stortingsvalg, berømmer Frp-formannen for å ta opp en betent sak.

— Frp har truffet spikeren på hodet når det gjelder hovedproblemstillingene. Det er ikke mange politikere som har turt å snakke realiteter, så jeg vil gi ros til Frp, sier Raja.

Han deler langt på vei bekymringen i deler av innvandrermiljøene.

— Det gjelder gettoer og indre justis. Vi ser en utvikling av parallelle samfunn. Og det er en økende tendens til indre justis i innvandrermiljøer, mener Raja til Aftenposten.

— OverdimensjonererHan er imidlertid kritisk til dimensjonene Jensen tillegger problemene.

— Jeg er enig i de fleste tingene Siv Jensen tar opp. Men dimensjonene er annerledes, påpeker Venstre-politikeren.

Raja mener Jensen overdriver problemene for å bøte på Frps synkende oppslutning. Han har heller ikke særlig tro på Fremskrittspartiets løsninger på problemet.

— De løses ikke med tvang, men ved dialog og tillit, sier han og utdyper:

— Når Siv Jensen snakker, er det ingen innvandrere som hører etter. De tenker at hun hater oss på grunn av vår hudfarge og religion.

Ordfører i Oslo, Erling Lae (H), kan ikke se noen sterk gettofisering av hovedstaden.

— I det store og hele har utviklingen i Oslo vært positiv. Siv Jensen har en retorikk som kan skape motsetninger i stedet for å forebygge dem, mener Lae.

— Skremmende retorikkI landsstyretalen gikk Frp-formannen også hardt ut mot det hun kaller snikislamifisering av Norge. Bakgrunnen for utspillet er hijabsaken og krav fra muslimske grupper om kjønnsdelt undervisning og egen mat i norske fengsler.

Utspillet vekker reaksjoner i Islamsk Råd.

— Den retorikken Siv Jensen bruker, synes vi minner om den retorikken som ble brukt i Tyskland og Europa under jødeforfølgelsene på 30- og 40-tallet. Dette er skremmende, sier Asghar Ali, nestleder i Islamsk Råd til NRK.

Statsminister Jens Stoltenberg ba lørdag siv Jensen om å roe seg ned.

— Siv Jensen bør roe seg litt ned. Alle partier mener at alle i Norge skal respektere norsk lov, og det er selvsagt helt uakseptabelt om noen bruker religion som unnskyldning for å bryte menneskerettigheter eller diskriminere for eksempel kvinner, sier Jens Stoltenberg. (©NTB)