«Slumdog Millionaire» ble som ventet Oscar-kveldens store vinner med hele åtte statuetter, en av dem for beste film. Og endelig kunne også Kate Winslet reise hjem med en pris.

Filmen var på forhånd tippet som favoritt i en rekke av Oscar-klassene, blant annet «beste film».

Eksperttipsene viste seg å stemme da «Slumdog Millionaire» plukket med seg en rekke mindre priser, blant annet for beste filmmusikk. Senere på kvelden fikk regissør Danny Boyle prisen for beste regi.

Da kun prisen for beste film gjensto var det få som tvilte på at den ville gå til «Slumdog Millionaire».

I alt rasket filmen med seg åtte Oscar-statuetter i løpet av kvelden.

«Slumdog Millionaire» er en oppvekst— og kjærlighetshistorie som foregår i den indiske storbyen Mumbai, og handler om en fattiggutt som vinner en spørrekonkurranse på TV, hvilket gjør ham til millionær.

I klassen for beste film kjempet den mot «The Curious Case of Benjamin Button», «Frost/Nixon», «Milk» og «The Reader».

Endelig Winslet Etter å ha blitt nominert fem ganger tidligere vant endelig Kate Winslet Oscar søndag. Den britiske skuespilleren vant i klassen for beste kvinnelige hovedrolle for sin innsats i filmen «The Reader».

Winslet spiller en tidligere nazi-fangevokter i en konsentrasjonsleir i filmen.

Meryl Streep («Doubt»), Anne Hathaway («Rachel Getting Married»), Angelina Jolie («Changeling») og Melissa Leo («Frozen River») var også nominert.

Ny Oscar til Penn I klassen for beste mannlige hovedrolle gikk Sean Penn til topps.

Penn vant prisen for hovedrollen i filmen «Milk» der han spiller en homofil politiker.

Det er andre gang Penn vinner Oscar for beste mannlige hovedrolle. 48-åringen vant også i 2003, da for innsatsen i «Mystic River».

I klassen for beste animasjonsfilm vant «Wall E», filmen om den siste roboten på jorden. Det er fjerde gang en Disney-Pixar-film vinner animasjonsprisen siden den ble opprettet i 2001. Priset posthumt Den avdøde skuespilleren Heath Ledger vant prisen for beste mannlige birolle.

Ledger vant prisen for sin innsats i rollen som Jokeren i Lynvingen-filmen «The Dark Knight» på dagen 13 måneder etter at han døde etter en overdose sovepiller.

Det er andre gang i Oscar-historien at en person vinner en pris etter sin død. Første gang var da Peter Finch fikk prisen for beste mannlige hovedrolle for å spilt Howard Beale i filmen «Network» fra 1976. I tilsvarende klasse for kvinnene gikk prisen til spanske Penélope Cruz. det er første gang en spanjol vinner Oscar.