— Mennesket drives av to instinkter; frykt og håp. Jeg håper at vi skal kunne føre en valgkamp på håp - et positivt budskap over hva vi skal få til, sier Stoltenberg til NTB.Statsministeren håper at Norge skal være det landet i verden som kommer sterkest ut av finanskrisen.

— Det er denne typen håp, troen på at det nytter, som jeg vil drive valgkamp på. Ikke frykt for at alternativet er så mye verre, sier Stoltenberg.

— Du mener at Frp baserer sin politikk på frykt?

— Jeg er dypt uenig i det Fremskrittspartiet står for, fordi de bryter nettopp med den norske modellen som er bygget opp over mange tiår. De har til og med sagt på landsmøtet sitt at den enkelte skal smi sin egen lykke. Jeg har tro på at vi skal smi lykke, men at vi gjør det best sammen med andre.

Det er nå seks uker til valget går av stabelen. Stoltenberg er stolt over hva de rødgrønne har fått til i regjeringen, men er likevel ikke helt fornøyd.

— Vi er ikke i mål, vi har mye ugjort og ønsker å fortsette en politikk der vi strekker oss etter mer rettferdighet og mer fellesskap.

Tirsdag skal Stoltenberg, sammen med Kristin Halvorsen (SV) og Liv Signe Navarsete (Sp) presentere det politiske grunnlaget for fire nye år med flertallsregjering. (©NTB)