Jada, vi hopper akkurat like høyt som Apples PR-avdeling håper på. Men faktum er at tirsdagens Apple-lansering er en av de mest spennende på lenge.

Ikke bare går det rykter om tidenes første billig-Iphone med plastdeksel, Iphone 5C, som skal gi Apple muligheten til å konkurrere om de stadig flere smarttelefonkundene i mindre kjøpesterke deler av verden.

Ifølge Wall Street Journal (WSJ) skal Apple ha forhandlet frem en distribusjonsavtale med mobiloperatøren China Mobile, og en stor forsending smarttelefoner er etter sigende på vei i retning kinesiske kunder.

gullfonen-zFDOjxSN5L.jpg Foto: Tonstad, Hans Marius

Det er også knyttet stor spenning til hvordan Apples nye 5S, eller hva den måtte ende opp med å hete, matcher spennende nykommere som Sony Xperia Z1 og Galaxy Note 3.Vil den kunne leveres med 128Gb lagringsminne, hvor mye raskere blir prosessoren og kommer den i gullfarge til glede for blingbling-kåte kunder?

Det har også dukket opp bilder på nett som kan tyde på at Apple har plassert en sensor for lesing av fingeravtrykk rundt hjem-knappen. Skjønt slike påståtte produkter på aveie skal tas med en tønne salt eller to.

Og hva med NFC, Near Field Communication, som flere av konkurrentene allerede har om bord i sine telefoner, og som er i ferd med å bli noe av en bransjestadard.

Vanntette rykter?

Det er også spørs om ryktene om en vanntett Iphone er, ja nettopp, vanntette.

Ser vi på tidligere lanseringer av S-modeller, er det rimelig å anta at design og formfaktor vil endrer seg lite fra dagens 5-er. Hvorvidt det betyr at man bare kan se langt etter en større skjerm, ja det vil først morgendagens lansering gi svaret på.

Det som er sikkert er at det begynner å bli en stund siden Apple var alene om å sette standarden i smarttelefonklassen, og Apple-sjef Tim Cook er nok smertelig klar over at de Android-baserte smarttelefonene kan vise til en markedsandel på rundt 80 prosent.

Nytt operativsystem

Sikkert er det også at Apple gjør Ios 7 tilgjengelig i endelig versjon. Til glede også for de som eier en Iphone 4, 4S eller 5, selv om ikke alle de nye funksjonene vil være bakoverkompatible med samtlige modeller. Eier du en Ipad 2 eller nyere, vil du også kunne installere Ios 7 på denne.

Smartklokke?

Det spekuleres også i om Apple vil trekke sløret av en smartklokke, skjønt det er de som tror at Apple ikke vil entre dette markedet med det første.

Hva forventer du av den nye Iphone?