Mandag morgen startet Eidsivating lagmannsrett behandlingen av ankene til fire av de tiltalte i Alvdal-saken. Den ene mannen som ble domfelt for en mer perifer rolle da saken gikk i Nord-Østerdal tingrett, har ikke anket dommen på halvannet års fengsel.Den 64 år gamle mannen aktor mener er hovedmann i saken, erkjente delvis skyld på flere av tiltalepunktene, men svarte nei på det alvorligste tiltalepunktet om voldtekt da tiltalen ble lest opp i lagmannsretten på Hamar. Han svarte delvis ja på spørsmålet om overgrep mot sine to stebarn. Samtidig erkjente barnas 46 år gamle mor delvis skyld på et tiltalepunkt som gjelder overgrep mot sin egen sønn.

De to ble i tingretten dømt til forvaring i henholdsvis tolv og elleve år for seksuelle overgrep gjennom en årrekke mot kvinnens to barn, samt mot de to barna til et naboektepar en noe kortere periode.

Foreldrene til nabobarna nekter kategorisk straffskyld også i lagmannsretten. Tingretten fant dem imidlertid skyldige i medvirkning til overgrep mot sin egen sønn.

Overgrepene mot de fire barna har ifølge tiltalen foregått fra 2003 til 2007. Barna var mellom seks og elleve år da overgrepene skal ha startet. (©NTB)