Påstanden i ankesaken i Borgarting lagmannsrett er dermed den samme som aktor ba om da saken gikk for Moss tingrett i fjor, melder NRK. Den tidligere politimannen har hele tiden nektet straffskyld.

— Vi ba om frifinnelse for de punktene som var oppe til behandling, sier mannens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk.

Østfoldmannen ble i tingretten dømt til to års fengsel for å ha misbrukt sin stilling til å utnytte unge jenter seksuelt og for å ha utvist krenkende seksuell atferd overfor barn under 16 år. Han ble også fradømt retten til å jobbe som politimann.

Politimannen skal ha gitt seg ut for å være 17 år gamle Henriette for å chatte med tenåringsjenter på nettet. Snart spurte «Henriette» inngående om sex og ønsket å utveksle nakenbilder. De mest alvorlige tiltalepunktene handler om at politimannen misbrukte sin stilling eller avhengighetsforhold til å skaffe seg seksuell omgang med to tenåringsjenter.

Politimannen har tidligere forklarte at han sexchattet med unge jenter fordi han gjorde undersøkelser i forlengelse av jobben sin. Han hadde mye å gjøre med ungdom i forebyggende tjeneste, og han sa at han oppsøkte jentene fordi han ville finne ut hva som foregikk i ungdomsmiljøene og hvor langt de ville gå i kontakt med en fremmed på nettet. (©NTB)