VENNESLA/AGDER: Til Fædrelandsvennen 1. oktober sa politimester Kirsten Lindeberg følgende om fremdriften med Prosjekt Agder:

— Saken ble lagt på is i Politidirektoratet våren 2011, og det beklager jeg sterkt, sa Lindeberg som tror det må et regjeringsskifte til før en grenseregulering fra 27 til 11 tjenestesteder i Agder politidistrikt vil skje.

— Jeg tviler at det skjer noe med dagens regjering. Dette er politikk, mener politimesteren.Fædrelandsvennen ba om en uttalelse fra justisministeren samme dag. Vi sendte epost til en av departementets kommunikasjonsrådgivere, og fredag kom svaret på epost, skrevet av statssekretær Astrid Aas-Hansen fra Lillesand.

— Når det gjelder politimesterens forslag til endringer, er disse til behandling i Politidirektoratet. Departementet ønsker derfor ikke å kommentere detaljene i saken, før den eventuelt er oversendt oss med direktoratets anbefaling, forklarer Aas-Hansen.

Justisministeren sa i sin redegjørelse for Stortinget 28. august at departementet trenger en grundigere analyse og gjennomgang av situasjonen i politiet enn det vi har. Derfor bør det ikke legges fram en egen, bred stortingsmelding om resultatform i politiet allerede i høst som tidligere varslet, sa Grete Faremo.

Arbeidet med Prosjekt Agder ble påbegynt allerede i 2008. I februar 2011 ble forslaget med 16 færre tjenestesteder i Agder sendt Politidirektorat. Der har det ligget i en skuff siden.