KRISTIANSAND: — Det er ikke mulig å sammenligne de to rollene, utenom at de er ekstremt krevende på forskjellige måter, sier Williamson, som i går var i Kristiansand for å promotere komedien "Tina & Bettina".

— I denne filmen må jeg gjennom to lag. Først et lag med sminke, så må jeg sette meg inn i karakteren min sine følelser og tanker. Det er den mest krevende rollen jeg har hatt, sier skuespilleren, som spiller tiendeklassingen Tina, elevrådsleder og den mest populære jenta på Smestad skole.

Fra tv-show til spillefilm

Sammen med Henrik Thodesen startet han Tina & Bettinas videoblogg i underholdningsprogrammet "Torsdag kveld fra Nydalen" på TV 2. De to fjortisjentene fra Oslos beste vestkant ble rask en suksess, og fredag har filmen om de to jentene fra Smestad norgespremiere.

— Det er utfordrende nok å tulle med noe i en treminutters videoblogg. Å lage en film er noe helt annet. Det ble en lang prosess for å få manuset på plass. Det var vel versjon nummer 26 vi gikk i produksjon med, sier Williamson.

Inspirert på trikken

De to har hentet inspirasjon til rollekarakterene sine fra jenter de har sett på trikken, tidligere kjærester, søstre og jenter de har kjent. De mener 14 år gamle jenter er en universell karakter som alle kjenner seg igjen i.— Alle har vært en 14 år gammel jente, eller så har de kjent en. Vi har fått god hjelp av regissør Simen Alsvik. Vi lurte også på om vi skulle spille mot andre 14-åringer. Men vi fant ut at vi måtte finne 20-åringer, slik at ikke ble seende ut som to "freaks". Simen fant også ut at vi måtte lage det som en jentefilm, sier Henrik Thodesen, som spiller Tinas bestevenninne Bettina.

— Filmen er en satire over velstanden i Norge og på vestkanten. Vi har fått en ny tjenerstand, i form av au-pairer, sier Williamson.

Planer om oppfølger

De skuespillerne spøker med at de to fjortisjentene kan bli en pengemaskin større enn Terje Formoes Sabeltannverden med egen fornøyelsespark. Det er vel heller tvilsomt. En oppfølgerfilm kan derimot være aktuelt.

— Ja, vi har noe på papiret, avslører Williamson.