Marita Sølberg synger for tiden den kvinnelige hovedrollen som Pamina i «Tryllefløyten» ved Operaen i Oslo. Da hun gikk av scenen etter premieren torsdag kveld, ble hun overrasket av Wilhelm Wilhelmsen fra rederiet ved samme navn. Han overrakte en sjekk på 500.000 kroner.Juryen la til grunn Marita Sølbergs fantastisk vakre stemme, som de mener fortsatt har store utviklingsmuligheter. De vektla også hennes engasjement som solist i Norge med alle de store orkestrene, og ikke minst hennes internasjonale erfaring fra operahus i en rekke land.

Marita Sølberg har vært en del av Nasjonaloperaens solistensemble siden 2008, og har blant annet sunget roller som Pamina i «Tryllefløyten», Micaëla i «Carmen» og Najade i «Ariadne auf Naxos». I 2001 vant hun Dronning Sonja Internasjonale Sangkonkurranse og i 2006-2008 var hun ansatt ved operaen i Stuttgart.

Tom Wilhelmsens stiftelse opprettet prisen i 2009, og den skal brukes til faglig videreutvikling for folk som er knyttet til opera eller ballett i Norge, og som allerede har gjort en fremragende kunstnerisk eller administrativ innsats. (©NTB)