MOLDE — START 0-1

AKER STADION (rbnett.no): Ole Gunnar Solskjær vant serien to ganger på rad med Molde etter at han kom til klubben før 2011-sesongen.

Manageren klarte ikke å gjenskape suksessen en tredje gang, men har ingen problemer med å unne Strømsgodset og Ronny Deila gullet.

— Strømsgodset har vært det beste laget, de har spilt underholdende fotball og scoret flest. Hjemme er de dessuten utrolig vanskelige å spille mot, sier Solskjær til Rbnett.

Det siste laget som vant en eliteseriekamp mot Strømsgodset på Marienlyst er faktisk Molde. Det skjedde 16. juni 2011. Nå er gullfesten i gang i Drammen, etter den særdeles overbevisende serieavslutningen mot Haugesund. Fire mål scoret de, før konfettien føk i været og festen startet for alvor.

— Vi må bare ønske dem en fin kveld og sende alle våre gratulasjoner. Vi vet hvordan de har det akkurat nå, sier Solskjær.

Til spørsmålet om det er positivt for norsk fotball at Strømsgodset ble seriemester, har manageren følgende kommentar.

— Jeg synes det er negativt at Molde ikke vant, sier han.

Start-trener Mons Ivar Mjelde var også glad på Strømsgodsets vegne søndag kveld.

— De har jobbet godt over tid. Jeg synes det er kjekt for norsk fotball at vi kan bytte litt på, og at det kan være folkefester andre steder enn i Trondheim, sier han.