Molde fikk en marerittstart på søndagens kamp mot Bodø/Glimt, da Henrik Furebotn sendte hjemmelaget opp i ledelsen etter bare 30 sekunder.

Glimt var drivende gode i åpningen på Aspmyra, og med litt flyt kunne Trond Olsen doblet ledelsen en liten stund senere.

Det ble imidlertid med det ene målet i 1. omgang, og selv om Molde gradvis tok over initiativet, klarte de ikke å utlikne før pause. Til 2. omgang satte Ole Gunnar Solskjær inn superveteranen Eidur Gudjohnsen (37) og det unge stortalentet Thomas Amang (18). Byttene ga avkastning umiddelbart.

(krever innlogging) Amang utliknet til 1-1 etter et drøyt minutt på banen, med sitt aller første touch i kampen. Få minutter senere var Gudjohnsen tilrettelegger da Per Egil Flo fullbyrdet snuoperaasjonen.

— Jeg synes vi gjorde en god kamp mot en vanskelig motstander. I 2. omgang gikk vi på banen med en helt annen mentalitet, og fikk med oss tre viktige poeng som gjør at vi henger med i toppen, sier Thomas Amang til Rbnett.

Selvtillit

18-åringen signerte tidligere i år en kontrakt med Molde som strekker seg ut 2020-sesongen. Da han signerte, uttalte Ole Gunnar Solskjær at de var heldige om de klarte å beholde ham i to år.

Etter scoringen i det 47. minutt på Aspmyra, løp Amang over halve banen for å takke Solskjær for tilliten. Han fikk også skryt av manageren for å ha bidratt i snuoperasjonen.

— Han kommer inn i dag og scorer på første touch. Han er en litt annen type spiss en Sander (Svendsen), og vi vurderte det slik at han kunne utgjøre en forskjell dersom han kom inn i dag. Heldigvis fikk vi rett, sier Solskjær.

Unggutten leverte to mål og to målgivende pasninger i cupkampen mot KFK tidligere denne uka, og søndag scoret han sitt første i eliteserien. m

Amang kan bli en viktig brikke i den tøffe kampperioden som venter laget.

— Det var bra for meg å score i dag. Det gir meg selvtillit og motivasjon til å jobbe hardt videre, sier han.

Tøff start

Molde fikk en aldeles grusom start i solskinnet på Aspmyra søndag. De blåhvite sto igjen i startblokkene mens hjemmelaget fosset avgårde, og etter bare 30 sekunder dundret Henrik Furebotn ballen i mål bak Ethan Horvath. Skuddet var hardt, men gikk såpass rett på Horvath at Moldes sisteskanse kanskje burde reddet.

Etter ti minutter burde Glimt doblet ledelsen, da Trond Olsen skar inn i 16-meteren samtidig som Isak Ssewankambo falt, og dermed ga ham en glimrende mulighet fra kort, litt skrått hold. Vingen ble imidlertid litt for nølende, og ga dermed Molde-spillerne det ekstra sekundet de trengte for å avverge situasjonen.

Minuttet etter var det Milan Jevtovic sin tur. Angriperen steg til værs i god posisjon etter et presist innlegg fra venstre, og stanget ballen et lite stykke til side for mål. Samme mann var nær å score igjen da halvtimen var spilt. Molde klarte ikke å klarere et hjørnespark fra venstre, og ballen endte opp hos en ensom Jevtovic bak i feltet. Han rakk å legge ballen til rette, sikte og sende avgårde et skudd, men forsøket ble stoppet av Horvath.

Molde våknet

Petter Strand sendte avgårde et godt skudd fra distanse etter 32 minutter, men ballen gikk et lite stykke til side for høyre hjørne. Molde våknet litt i denne perioden, og tre minutter senere var Mohamed Elyounoussi farlig frempå. Han forsøkte å skru ballen i høyre hjørne fra 12-13 meters hold, men klarte ikke å treffe mellom stolpene.

Petter Strand, som scoret sitt første eliteseriemål for Molde sist serierunde, fikk muligheten med hodet etter 40 minutter, men headingen ble reddet på streken og klarert av hjemmelaget.

— Vi fikk en veldig dårlig start på kampen. Vi prøvde å spille en ball inn bak dem, men den ble for kort, og så hadde vi mange spillere der fremme. Det skal vi ikke bli tatt på. Det er ikke vårt ansvar å underholde tidlig i kampen på bortebane. Vi tok gradvis over i 1. omgang, men klarte ikke å ta vare på de sjansene vi fikk. Det gjorde imidlertid Amang og Per Egil etter pause, sier Solskjær.

Hjemmelaget gikk til pause med 1-0-ledelse, men da lagene kom ut igjen på banen, brukte Molde under sju minutter på å snu det hele på hodet. Thomas Amang og Per Egil Flo scoret hvert sitt mål, og sørget dermed for at Molde fortsatt er ubeseiret i eliteserien.

I sluttminuttene fikk Harmeet Singh marsjordre etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort for dagen. Eirik Hestad fikk dessuten gulkort nummer tre for sesongen, noe som innebærer at begge spillerne mister neste kamp.