TRONDHEIM: Fredag skal landslagssjef Vidar Løfshus prestentere neste års langrennslandslag.

Han har innstilt Petter Northug til en plass på allroundlaget, men vet fortsatt ikke om Strindheim-løperen kommer til å stå på morgendagens liste.

— Har bedt om tid

LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus. Foto: NTB scanpix

— Jeg tror det blir avgjort i morgen tidlig. Jeg har satt meg på utsiden, sier Løfshus til Adresseavisen.I forrige uke hadde skiforbundets langrennskomité møte, hvor de diskuterte størrelsen og rammene for neste sesongs landslag.

Leder Torbjørn Skogstad hevder Petter Northug ikke var tema i det hele tatt. Langrennskomiteen, som har siste ord når det gjelder uttak, hadde i god tid før møtet fått innstillingen fra Løfshus, hvor Northugs navn sto oppført.

— Petter har bedt om tid for å ta den endelige avgjørelsen for hva han skal satse på, sier Skogstad til Adresseavisen.

Enkelt om han velger langløp

I dag sitter Northugs manager Are Sørum Langås og langrennssjef Åge Skinstad i møte. Målet fra skiforbundets side er å få avklaring på hva 29-åringen fra Mosvik ønsker å gjøre neste år. Dersom han velger kun langløp, er saken grei. Da blir ikke Northug tatt ut på landslaget.

Om han i tillegg ønsker å gå verdenscup, blir det langt mer komplisert.

Om han tas ut på landslaget og sier nei, vil han på grunn av forbundets innskjerpede regelverk bli nektet verdenscup neste sesong. Det er Northugs avtale med hovedsponsoren Coop, som er i direkte konkurranse med skiforbundets sponsor Spar, som er problematisk. Spørsmålet er om partene i så fall finner frem til et kompromiss, for eksempel at han ikke blir tatt ut på laget selv om planen er at han skal gå verdenscup kommende sesong.

Verken Skogstad eller Løfshus kan med hundre prosent sikkerhet si at Northug faktisk kommer med en avklaring i dag.

Var lei av bråk

— Han har sagt at han skal komme med en tilbakemelding i løpet av uken. Vi må se an det, før vi lager en problemstilling ut av det. Jeg har ikke lyst til å spekulere. Det avhenger av hva han velger, sier Skogstad.

Da konflikten mellom Northug og skiforbundet var på kokepunktet i slutten av oktober i høst, var landslagssjef Løfshus tydelig på at bråket rundt skistjernen koster energi både for ham og landslagsløperne.

— Jeg blir litt trøtt av dette. Det tar energi fra meg og fra gruppen. Dette er ikke gunstig. Vi trenger ikke spenning osm dette hver høst, uttalte han til Adresseavisen 1. november i fjor.

Usikker på avklaring

Løfshus sier at han har et mer avslappet forhold til saken nå.

— Jeg vet ikke om det blir noen avklaring i dag. Jeg er ikke inne i dette og forholder meg til de løperne som står på lista mi.

Skogstad vil ikke spekulere i om det kan bli aktuelt å utsette Northugs frist.

— Kommer han og sier at han skal gå langløp, er dette ikke et tema. Hvis han velger verdenscup, kan det være problemstillinger rundt det. Jeg ønsker ikke å spekulere i dette.

Verken Petter Northugs manager Are Sørum Langås eller trener Stig Rune Kveen har besvart Adresseavisens henvendelser torsdag.