Tirsdag formiddag slapp Marit Bjørgen «bomben», som hun selv kalte det, om at hun er gravid og kommer til å stå over neste sesong. Hun og samboer Fred Børre Lundberg venter barn i desember.

Etter nyheten sprakk kom det naturlig nok spørsmål om dette endret planene hennes om å satse mot et nytt OL, men Bjørgen sier hun har lyst til å prøve å komme tilbake til VM 2017.

Det bekrefter hennes manager, Guri Hetland.

— Marit må få si mer om det sjøl, men planen hennes er, hvis alt går bra, å satse videre med VM i Lahti i 2017 som neste store sportslige mål, sier Hetland.

Og blir det comeback, har manageren tro på at man vil få se den samme gamle Marit Bjørgen i skisporet.

— Jeg tror hun vil kunne gå fort på ski også i årene fremover. Hun har et vanvittig godt treningsgrunnlag, er motivert og har stor treningsintelligens.Jeg er rimelig sikker på at hun vil være med i toppen når hun kommer tilbake, sier Hetland, som naturlig nok fikk vite om nyheten en god del før dagens offentlige annonsering.

— Jeg har visst om det en stund og gleder meg veldig på Marit og Fred Børres vegne, sier Bjørgens manager.

- Fortjener å bli mor

Landslagssjef Vidar Løfhus gleder seg også stort på de to blivende foreldrenes vegne.

— Dette fortjener Marit. Og nå må hun få ro rundt seg til å nyte dette, sier Løfshus.

LIKE GOD: Vidar Løfshus er trygg på at Bjørgen vil være like god som før hvis hun gjør comeback etter fødselen. Foto: NTB scanpix

Landslagssjefen ofrer ikke en tanke til om Bjørgen vil komme tilbake like god som før. Han er derimot mer betenkt på om hun faktisk kommer tilbake.— Om noen skal klare å komme tilbake etter en fødsel, så er det Marit! Men så får vi se om dette kanskje endrer planene litt. Om hun fremdeles ønsker å komme tilbake når hun er kommet i morsrollen. Men det får vi ta som det kommer, og det kommer ikke til å være noe press fra langrennsmiljøet. Men kommer hun tilbake, tar vi henne imot med åpne armer, sier Løfhus.

Trenger en ny «kaptein»

Men uansett er det klart at Bjørgen vil stå over neste sesong.

— Det vil være et savn etter Marit neste år, og kanskje årene etter. Hun er en rollemodell for alle, sier Løfshus. Han føler seg trygg på at kvinnelandslaget fremdeles vil hevde seg i toppen. Men nå som Bjørgen er borte, trengs det en ny «kaptein».

— Nå må noen andre ta kapteinsrollen. Men vi har mange kronprinsesser i laget, og det kan hende noen av jentene bruker det som litt motivasjon nå som «dronninga» er borte, sier Løfshus.