Ingen andre nasjoner har like stor konkurranse om VM-plassen som Norge. Er det noe som kan sammenlignes, er det kanskje det svenske uttaket.

Søndag var det flere svenske løpere som måtte bite i seg skuffelsen etter at landslagssjef Rikard Grip tok ut VM-troppen.

Blant løperne som ble vraket til VM på hjemmebane er Maria Rydqvist, som var Sveriges nest beste i Tour de Ski sammenlagt med en 12. plass.

— Det føles kjempekjipt, sier Rydqvist til Expressen.

31-åringen er riktignok reserve, men mener selv hun hadde fortjent å bli tatt ut.

— Jeg forstår at hun er misfornøyd, det er klart hun får være misfornøyd. Men det er viktig å respektere hverandre for at vi har ulike roller. Jeg forstår at hun ser det fra hennes perspektiv, men jeg håper at hun kan se det fra vårt perspektiv når hun får det på avstand, sier Rikard Grip til den svenske avisen.

Ekstatisk kommentator

Mens Rydqvist må bli hjemme, setter de svenske skisupporterne sin lit til medaljehåp som Charlotte Kalla, Stina Nilsson og Calle Halfvarsson.

Den svenske langrennskommentatoren Tomas Pettersson er svært begeistret for Sveriges sjanser i mesterskapet. Han har skrevet kommentaren «Troppen som kan gi Norge elendighet».

— Charlotte Kalla har funnet formen, Calle Halfvarsson har beholdt sin, Johan Olsson er tilbake, Stina Nilsson imponerer, Marcus Hellnar er mer stabil, Emil Jönsson har fått orden på seg selv. Og så videre, skriver Pettersson.

Nå gjenstår det å se om Pettersson får rett i at VM blir en suksess for det svenske laget. Søndag ble det forøvrig gått sprint i det svenske mesterskapet. Emil Jönsson vant på herresiden, mens Hanna Falk vant blant damene.

Sveriges uttak til VM i Falun:

Damer

Emma Wikén

Charlotte Kalla

Sofia Bleckur

Anna Haag

Ida Ingemarsdotter

Stina Nilsson

Hanna Falk

Magdalena Pajala

Maria Rydqvist (reserve)

Jennie Öberg (reserve, sprint)

Herrer

Calle Halfvarsson

Johan Olsson

Daniel Richardsson

Marcus Hellner

Lars Nelson

Martin Johansson

Teodor Peterson

Emil Jönsson

Johan Edin

Anders Södergren (reserve)

Carl Quicklund (reserve, sprint)

Den norske troppen ble tatt ut lørdag. Disse skal representere Norge i VM.

VM starter 18. februar.