SE, SÅ GLADE: Aston Villa-fansen stormet banen etter cupseieren. Foto: Digitalsport
DEN 12. MANN: Villa-supporterne løp ut på banen. Foto: NTB scanpix
Politiet klarte ikke å holde alle supporterne på tribunen. Foto: NTB scanpix
LØPENDE GLADE: Villa-fansen stormet banen. Foto: NTB scanpix
BRÅK: Politiet måtte bruke makt mot enkelte. Foto: NTB scanpix
Tusenvis stormet banen. Foto: NTB scanpix
UNG FAN: Det var et greit aldersspenn blant banestormerne. Foto: NTB scanpix

Aston Villa er klar for semifinalen i FA-cupen etter 2-0 mot lokalrival West Bromwich lørdag, men supporternes oppførsel kan skape problemer for klubben.

Det tok fullstendig av på Villa Park da dommer Anthony Taylor blåste i fløyta for siste gang. Tusenvis av Villa-fans stormet banen og feiret sammen med de spillerne som ikke søkte dekning i garderoben.

Dommer Taylor måtte også avbryte noen minutter tidligere da flere supportere løp innpå banen fordi de trodde kampen var over.

– Idiotiske scener, skrev West Brom-keeper Ben Foster påTwitteretter kampen.

Han satt på benken og så at lagkamerat Boaz Myhill ble konfrontert av en hjemmesupporter da Villa gikk opp til 2-0. ## Kan bli straffet

Dagens Villa-kaptein Fabian Delph avslørte etter kampen at han synes det var en skremmende opplevelse.

– Kapteinsbåndet ble stjålet, noen tok den venstre støvelen min, men jeg kan også forstå hvordan fansen har det etter en slik kamp, sa han ifølgeThe Telegraph.

Avisen skriver at Villa sannsynligvis kommer til å bli straffet av Englands fotballforbund (FA) etter hendelsen.

Aston Villa ligger i akutt fare for å rykke ned fra Premier League, men i FA-cupen er laget én kamp unna finalen i mai. Semifinalebilletten ble sikret av Delphs scoring seks minutter etter pause og innlånte Scott Sinclairs 2-0-mål like før slutt.

Da spilte West Bromwich med ti mann etter at Claudio Yacob pådro seg to gule på fire minutter. Like før slutt klarte Villas innbytter Jack Grealish å gjøre det samme på kort tid, og dermed avsluttet lagene kampen med ti spillere hver på banen.

Forstår fansen

For Villa-manager Sherwood var seieren hans annen mot lokalrival West Brom på under én uke.

Laget fikk et pusterom i bunnstriden da de kjempet seg til 2-1 i midtuken, og med lørdagens triumf har han i det minste fått fansen på sin side.

– Man kan ikke unnskylde at fansen kommer inn på banen, men jeg må være ærlig å si at jeg kan forstå dem. Når man slår lokalrivalen kommer følelsene fram, sa manageren.

I den andre kvartfinalen lørdag spilte Bradford og Reading 0-0. Dermed må de to klubbene ut i omkamp.

Liverpool tar imot Blackburn søndag, mens Manchester United og Arsenal møtes i den siste kvartfinalen mandag. (©NTB)