LILLESTRØM — HØNEFOSS 1-2

Lillestrøm tok oppskiftsmessig ledelsen da Frode Kippe stanget inn en corner tidlig i kampen, men etter pause snudde Hønefoss kampen takket være scoringer fra Mikkel Vendelbo og Riku Riski.

Stor LSK-dominans

Hjemmelaget dominerte stort før pause og fikk den første store sjansen allerede etter 14 minutter da Petter Vaagan Moen fant Palmi Rafn Palmason umarkert inne i feltet, men islendingens skudd ble mesterlig reddet av Hønefoss-keeper Steve Clark.

Minuttet etter var Clark derimot sjanseløs da LSK-kaptein Frode Kippe vant i lufta på en corner fra Vaagan Moen, og enkelt stanget inn 1-0. ## Sjelden sjanse

Lillestrøm fortsatte å presse gjestene bakover på banen. Etter 32 minutter fikk gjestene derimot sin første målsjanse da Riku Riski lurte offsidefella og kom alene mot LSK-keeper Kenneth Udjus.

Riski forsøkte å skru ballen rundt Udjus fra hjørnet av 16-meteren, men LSK-keeperen vartet opp med en god redning.

God Clark

Etter 35 minutters spill fikk Palmason en ny stor sjanse. Fredrik Stoor kom til dødlinja og la ut, men nok en gang gikk islendingens forsøk rett på keeper Clark.

Fem minutter senere var Clark igjen i fokus da han vartet opp med en feberredning for å redde Kippes hodestøt etter en corner.

Minuttet etter pause var Lillestrøm-innbytter Moryke Fofana sugen på å vise seg frem. Han første involvering var et raid fra midtbanen som endte med et innlegg fra dødlinja. Bjørn Helge Riise fikk sjansen fra 12-13 meter, men blåste ballen over mål.

To kjappe mål

Så snudde plutselig kampbildet etter 50 minutters spill. Fra fullstendig Lillestrøm-dominans, sørget gjestene for to scoringer i løpet av tre minutter.

Først var det Riski som kom seg til dødlinja og la inn mot bakerste stolpe. Der sto Mikkel Vendelbo og stanget inn 1-1. Så byttet de to roller tre minutter senere. Vendelbo la inn fra venstre, Riski fikk to sjanser ved bakerste stolpe og satte inn 2-1. Etter en times spill fikk Riise en ny stor mulighet i Hønefoss-feltet, men skuddet ble blokkert til corner. Minuttet etter prøvde samme mann seg fra distanse, men skuddet gikk utenfor.