ULLEVAAL (Aftenposten): Rosenborg hadde få problemer med å ta sitt 11. cupmesterskap da Kongsvinger ble slått 4-0 på Ullevaal.

Men «kampen» nede på sidelinjen mellom de to lags trenere var nesten mer spennende enn oppgjøret innenfor krittmerkene.

KIL-treneren: — Var ingenting

Det startet da Adem Güven ble sendt i bakken tidlig i 1. omgang. Fortsatte da Pål André Helland ga KILs Jørgen Richardsen en liten albue i ansiktet i en duell.

Og da Jonas Svensson skulle ta et kjapt innkast og Luis Berkemeier Pimenta tok på Rosenborgs høyreback, var spetakkelet i gang. Svensson reagerte og ga Pimenta beskjed om hva han mente om situasjonen.

— Det var ingen krangling mellom oss. Dette er fotball, og da prøver man å ta ut motstanderen mentalt, enten det er spillere eller treneren. Jeg gratulerte både Kåre og Jonas etterpå. De vant fortjent. Ellers var det ingenting, svarte Pimenta på Aftenpostens spørsmål etter kampslutt.

RBK-Kåre forbannet

KIL-treneren mener dette hører underholdningsbransjen til og smilte det bort. Det til tross for at det var tydelig munnhuggeri mellom de to, og pekefingre ble hevet fra begge leire.

— Hva skjedde mellom deg og Svensson?

— Det var bare en misforståelse. Han villa ta et raskt innkast, jeg prøvde å gi ham ballen. Han kom så fort at jeg kom borti ham. Han ble opprørt. Men det var ingenting.

Det er en versjon Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen fnyser av.

— Jeg skal ikke si så mye om det. Men jeg er overrasket og sjokkert, sier Ingebrigtsen.

— Over hva da?

Ville aldri sagt det samme

— Det han sa til Jonas Svensson. Hva han sa vil jeg ikke si. Men jeg sa fra om hva jeg synes om det han sa. Han kan konsentrere seg om sine spiller, ikke mine, sa RBKs suksesstrener som sikret klubbens andre strake «the double».

— Pimenta sier dette er en del av spillet. Er du enig i den vurderingen?

— Nei! Det han sa ville jeg aldri sagt. Det er fullstendig uakseptabelt. Det er mulig det er greit i Portugal, men ikke i Norge, fortsatte Ingebrigtsen.

Kongsvingers trener mener Kongsvinger kan være stolte av at de prøvde. Med sin egen identitet. En måte å spille på som har sendt KIL fra 2. divisjon til cupfinalen, og fortsatt kan det ende med opprykk til eliteserien.

Varslet full fest

Rosenborgs trener nøt øyeblikket og kunne kvittere ut pokal nummer fire på to år.

— Nå når jeg vel Nils Arne Eggen til anklene snart. Men ikke noe høyere, sa Ingebrigtsen muntert.

Før han reise seg og forlot salen.

— I kveld skal det feires!

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport: Her er kravene til Høgmos etterfølger: