TV-rettighetene for Mesterligaen i Norge, Sverige og Danmark i perioden 2006 — 2009 ble tirsdag gitt til Viasat, som igjen eies av Modern Times Group (MTG). Det betyr at norske tv-seere fortsatt må stole på TV3 for å få med seg mesterligakamper de neste fire årene.

MTG og Viasat har hatt de nordiske rettighetene siden oppstarten av Mesterligaen sesongen 1992/93. Foran reforhandlingen av rettighetene var flere andre interessenter frempå i håp om å overta rettighetene.

For TV3s sportssjef Stian Aune Kleppo er dette naturligvis gledelige nyheter.

— Selvfølgelig. Dette er den sterkeste kontinuitetsbæreren vi noensinne har hatt i TV3. Vi har bydg veldig mye av suksessen vår rundt Champions League. Ikke minst har dette hatt mye å si for utbyggingen av nettet vårt i trondheimsområdet, sier Stian Aune Kleppo til adressa.no.

Han anser sendingene fra Mesterligaen som svært viktige for sportsprofilen i kanalen.

— Ikke bare for TV3, men også for Viasat. "Gullkundene" våre kan jo se alle kampene live, sier Aune Kleppo, som også har forsynt seg av landskampene de siste årene.

— Foreløpig har vi kun hatt mulighet til å slippe til på bortekampene, men vi ser hvor mye det betyr med nasjonale begivenheter. Det gir kanalen en stor betydning som kanal, sier Aune Kleppo.

I likhet med sine norske konkurrenter er han spent på de kommende forhandlingene knyttet til eliteserien i Norge.

— Vi er interesserte som en del andre, men i likhet med mange andre synes vi også de bruker veldig lang tid på å utarbeide anbudsdokumentene. Avtalen vi forhandlet frem med UEFA gjelder fra september neste år. I Norge har de ikke klart å få ut anbudsdokumentene for noe som begynner allerede i april, sier Stian Aune Kleppo.