— Da vi forlenget med Hassan, gjorde vi en avtale om at en del økonomiske ting han hadde krav på skulle spres utover flere år, sier Roald Bruun-Hanssen.

Hele Brann-ledelsen har i år vært under et stort press for å kutte kostnader. Det første budsjettforslaget som kom fra administrasjonen, sendte styret tilbake. Kravet var at det måtte kuttes mer. En betydelig svikt i inntekter og publikumsfremmøte har også ført til at klubben har en presset likviditet.

Web-TV:

- At vi fikk til dette hjelper oss i 2010 , sier sportssjefen i Brann.

El Fakiri hadde opprinnelig en kontrakt som utløp etter sesongslutt. I tillegg til fast månedslønn hadde den tidligere utenlandsproffen rett på andre utbetalinger i millionklassen. Dette ville vært tøft for Brann å bære økonomisk. Løsningen ble å gi El Fakiri en ny kontrakt som startet å løpe umiddelbart, og som går ut sesongen 2013. Da vil El Fakiri nærme seg 37 år.

- Veldig profesjonell

— Økonomien vår er presset for øyeblikket og dette var en måte å ta nødvendige kutt på, sier Bruun-Hanssen.

Brann «sparer» med det rundt to millioner kroner på 2010-budsjettet, men pådrar seg utgifter på Hassan El Fakiri ut 2013-sesongen. Totalt blir kostnadene større, men utbetalingspunktene utsettes. Brann-backen fikk betalt med trygghet og tre nye kontraktsår i Bergen.

Bruun Hanssen nevner tre grunner når han forklarer hvorfor de signerte en ny langtidsavtale med El Fakiri.

- Han er en av de mest profesjonelle spillerne klubben har hatt. Han er alltid på trening og nærmest aldri skadet. Kroppen hans tåler belastningen og det er ingenting som tyder på at han ikke kan bidra ut 2013.

— Han ønsker å bli trener. Det vil vi benytte oss av om han ikke holder nivået eller er frisk.

Brann har en klausul i kontrakten der de etter 2012-sesongen kan ta en avgjørelse på om El Fakiri fremdeles forsvarer en plass som spiller, eller om han bør ta steget over i trenernes rekker. El Fakiri har tatt Trener 1- og Trener 2-kurs og skal begynne på Trener 3-kurset.

- Økonomi

— Vi har alle gitt noe til felles beste, sier Bruun-Hanssen.

- Ville dere ha forlenget kontrakten så tidlig i sesongen om økonomien ikke hadde spilt noen rolle?

— Nei, sier Bruun-Hanssen.

Cato Guntveit har ytret ønske om å spille flere år i Brann. På direkte spørsmål om den tidligere Brann-kapteinens fremtid, svarte Steinar Nilsen følgende:

- Andre forhold spilte inn

— Det er for tidlig å ta stilling til. Han har en alder vi må ta hensyn til. Han vil få beskjed når vi er klar til å gi ham det, sa Nilsen etter søndagens oppgjør mot Strømsgodset.

- Men det er ikke lenge siden dere skrev kontrakt med El Fakiri?

— Når det gjelder den signeringen, var det mange andre forhold som spilte inn, sa Nilsen.

Sportssjefen kan ikke love 34 år gamle Guntveit ny kontrakt.

— Cato skal ha honnør for den innsatsen han har lagt ned i vinter. Han er veldig anvendelig og viktig for oss nå. Samtidig har han en skadehistorie vi må ta hensyn til. Derfor er det naturlig å vente og det er vi glad Cato er innforstått med, sier Bruun-Hanssen.

- Han har heller ikke noen store signeringsbeløp gjenstående i kontrakten sin?

— Det er riktig.

Video: Oppsummering av 8. eliteserierunde:

Runde 8: Oppsummering full av fy-fy-språk