Ardian Gashi skal vise seg fram for HSV. (Foto: Digitalsport)

Besøket, som er velsignet av trener Kjetil Rekdal, kan ende med at Gashi blir den tredje spilleren fra fjorårets sølvklubb som forlater Vålerenga for å bli proff utenlands.

— Dumt å takke nei

— Det er bra at en Bundesliga-klubb viser interesse for meg. Det ville ha vært veldig dumt av meg å takke nei til denne turen. Jeg vet ikke hvor langt frem det er til en eventuell avtale, men jeg regner med at de vet hva jeg står for, sier Gashi til Aftenposten.

— De første ordentlige henvendelsene begynte å komme etter bortekampen mot Newcastle i UEFA-cupen i fjor, sier direktør Kjetil Siem.

Han forteller at Vålerenga har antydet overfor Hamburger SV hva Ardian Gashi vil komme til å koste, men understreker at det er langt frem fra denne invitasjonen til et eventuelt salg.

— Vi vil jo ikke selge ham, men samtidig har vi en filosofi som sier at vi skal være ydmyke dersom vi har spillere som forvalter sitt talent på en slik måte at de vekker oppmerksomheten til en større klubb. Vi slapp Erik Hagen og Jørgen Jalland til Russland, men vi står ikke med lua i hånden og ber klubbene om å ta spillerne våre, understreker han.

- Fin fjær i hatten

Klubben som skal være vertskap for Gashi de to neste dagene ligger på sjetteplass i Bundesliga.

— Det er en fin fjær i hatten for Ardian at en så stor klubb har invitert ham over, og et resultat av at de har fulgt ham over lang tid. Det er ingen tvil om at han har ambisjoner om å havne i en av de store ligaene i Europa, sier spillerens rådgiver, Terje Simonsen.

Overgangsvinduet åpner ikke før til sommeren, men Kjetil Siem avviser ikke tanken om at Ardian Gashi kan selges nå, og spille vårsesongen for Vålerenga.

P.S.! 23-åringen er dømt til 18 dager i fengsel for råkjøring. Saken er anket, og hva en eventuell flytting til utlandet vil bety for saken, ønsker ingen av de involverte å spekulere over.