SARPSBORG (aftenposten.no): De to tidligere VIF-spillerne Aaron Samuel og Bojan Zajic senket gamleklubben. Men Kjetil Rekdal var mest opptatt av de to skadene til André Muri og Daniel Fredheim Holm.

— Det var grusomt å se Daniel bare ligge der livløs. Det er ikke så mange årene siden vi så en annen spiller ligge sånn med nakkesmerter. Så det var ikke morsomt å se. Men skvetter litt når man ser det. Det var på med nakkekrage før han ble lagt på båre. Vi får håpe det går bra med gutten, sier VIF-treneren etter tremålstapet i Sarpsborg.

Det var et sjansefattig oppgjør frem til hjemmelaget tok ledelsen etter en drøy time. Så ordnet eks-VIF-erne Aaron Samuel 2-0 og Bojan Zajic 3-0. Men i VIF-leiren var bekymringen størst for de to skadene.

Hjernerystelse

Først måtte André Muri ut med en hodeskade i 1. omgang. Han fikk fikk foten til Sarpsborgs Aaron Samuel i hodet og gikk rett i bakken. Muri slet med hodeskader i fjor, og pådro seg hjernerystelse. Inn kom Daniel Fredheim Holm. Men også han måtte ut.

Han la seg plutselig bare ned etter å ha tatt seg til nakken. Inn kom båremannskapene og tok han med seg. Han ble kjørt til sykehus i Fredrikstad.

— André klarte ikke å svare på de normale spørsmålene. Han klarte ikke å snakke ordentlig og ikke se farger. Da skal man ikke spille. Det er snakk om en hjernerystelse, og han må på videre nevrologiske utredelser i Oslo. han har slitt med hodeskader tidligere, senest her i fjor, og for tre år siden, og det finnes jo et maks antall ganger du skal ødelegge hodet ditt før du begynner å tenke på at det er et liv senere, sier VIFs fysioterapeut Eirik Bjærke til Aftenposten.

Han tror ikke hodeskaden til Muri er karrieretruende. Muri orket selv ikke å snakke med Aftenposten etter kampen.

Rett på sykehus

Daniel Fredheim Holm klarte ikke å bevege nakken, og ble kjørt rett på sykehus.

— Han hadde førlighet og var klar og fin, men man skal ikke tulle med nakkeskader. Da jeg kom inn på banen kunne han ikke bevege nakken, da er det rett på med støtte og rett på båre. Det er gode prognoser, og vi krysser fingrene, sier VIF-fysioen.

Med en ny midtstopper ute, og med Nicolai Høgh på skadelisten, kom Muri-.skaden ubeleilig for Rekdal.

— Det er jo en del av fotballen at folk blir skadet, og vi har to unge stoppere i Simen Olafsen og Ivan Näsberg i bakhånd. Men det bekymrer meg for hvordan det går med Daniel og Muri, sier VIF-sjefen, som oppsummerte kampen slik:

— Vi ga vekk to mål. Et grusomt balltap etter en time som førte til baklengs, og et nytt i forkant av 2-0. Vi gikk litt opp i limingen, det skuffer. Også datt vi sammen den siste halvtimen.