Brann fortsetter å imponere i gjensynet med eliteserien.

Lørdag sørget scoringer fra Bismar Acosta og Fredrik Haugen for tre poeng hjemme mot Sogndal, med tidligere Brann-ikon Eirik Bakke som trener.

Nå står bergenserne med 14 poeng på sju kamper. Det er den beste Brann-starten på ti sesonger.

Ikke siden 2006 har laget plukket flere poeng på de første sju kampene. Også i gullsesongen 2007 sto laget også med 14 poeng etter sju kamper.

— Vi har fått på plass et maskineri nå. Vi er vanskelig å score mål på. Tar vi vare på sjansene våre blir vi vanskelig å slå framover, sier Fredrik Haugen.

Dette sa Eirik Bakke før kampen:

Revansj

Det var varslet krig i vestlandsderbyet mellom Brann og Sogndal. Og det ble fysisk mellom de to rivalene.

I fjor ble det hele 4-0 til Sogndal på Brann stadion, etter hat trick av Kristian Fardal Opseth.

Denne gang møtte Sogndal et defensivt godt Brann. Hjemmelaget la seg bakpå fra start. Sogndal førte mye av spillet, men kom seg ikke gjennom kompakte Brann.

Det skulle ta 23 minutter før hjemmelaget produserte sin første sjanse. På hjørnespark.

Ruben Kristiansen svingte ballen inn. Bak i feltet fikk stopperkjempen Bismar Acosta stå merkelig alene.

Han takket og bukket for Sogndals svake markering, og stanget ballen kontant i mål. Hans andre ligamål for Brann.

— Jeg er veldig glad for målet. Men det viktigste er tre poeng, sier Bismar Acosta til TV 2. ## Scoret igjen

Hjemmelaget hadde ballen i bare 38 prosent av tiden før hvilen, men sto godt mot Sogndal og hadde også god kontroll på kampen. Sogndal trillet mye ball, mens Brann ventet tålmodig på sine kontringsmuligheter.

Slik fortsatte de også etter hvilen. Etter bare fem minutter kom kontringsmuligheten.

Amin Nouri brøt et Sogndal-angrep på høyresiden. Han spilte gjennom Daniel Braaten, som la 45 grader ut. Med en elegant førsteberøring dro Fredrik Haugen seg fri, før han avsluttet med høyrefoten ned i lengste hjørnet.

Det gjorde han etter bare fem minutter på banen. Haugen var vraket - igjen.

Han var irritert etter å ha blitt vraket mot Viking i midtuken. Han kom inn fra benken og ble helten på overtid.

På tross av det ble han også benket mot Sogndal. Det mislikte han, naturlig nok. I pausen kom han inn for Kasper Skaanes.

Etter bare fem minutter scoret han altså sitt andre mål i årets eliteserie.

— Er du blitt en super-sub, spurte TV 2s Jon Børrestad

— Nei, det må du ikke kalle meg, sier Haugen og smiler.

- Var du sint?

— Ja, selvfølgelig, alle ønsker å starte kamper. Men det legger man vekk, og fokuserer på å gjøre det beste man kan når man kommer inn. Og det gjorde jeg heldigvis i dag.

— Jeg har en tendens til å være der når det gjelder. Og det skal jeg fortsette å være utover, sier Haugen.

Klarte ikke å slå tilbake

Krigen fortsatt utover andreomgang, men de store sjansene uteble.

Sogndal forsøkte seg, men kom seg bare én gang gjennom Brann-forsvaret. Et innlegg gikk forbi flere rødkledde, og landet hos Gilbert Koomson. Han skjøt utenfor, men ble uansett avblåst for hands.

Resten av omgangen hadde Brann god kontroll.

Sogndal maktet aldri å mobilisere en skikkelig sluttspurt.

— Jeg syns det var en dårlig kamp. Brann var det minst dårlige laget, sier Eirik Bakke til TV 2.