— Jeg spiller i Danmark nå, og gjør egentlig ikke noe annet enn å spille håndball. Nå vil jeg i gang med studier, sier rogalendingen Sturle Erland til adressa.no.

Den 22 år gamle venstrebacken har lenge vært regnet som et stort håndballtalent, og scoret 78 mål da han rykket ned fra eliteserien med Viking i 2013. Siden da har han spilt to sesonger i danske TSM Ringsted, før han nå har skrevet under en toårskontrakt med Kolstad.

Fikk speaker-hjelp

Men overgangen ble ikke til på ordinært vis.

I jakten på studier var Erland innom en facebookgruppe for kjøp, leie og salg av boliger i Trondheim. Der ga han uttrykk for at han var interessert i et sted å bo i Trondheim.

— Av alle personer var det speakeren vår, Anders Bergheim, som sa det gikk rykter på facebook om at han sjekket mulighetene i Trondheim. Jeg ringte ham på direkte for å sjekke om det stemte, og det gjorde det, sier daglig leder i Kolstad, Jostein Sivertsen.

Fra den telefonsamtalen gikk det en uke før partene var enige om en avtale.

— Heldigvis har også han vært nøktern i lønnskravene. Vi har ordnet jobb til ham i Dnb, og det er relevant for ham i og med at han skal studere økonomi. Dette er et lite scoop, og det kom som rekende på en fjøl for oss, sier Sivertsen.

Bergheim bekrefter historien overfor adressa.no, og forteller at han fikk hjelp av samboeren i «oppdagelsen».

— Hun spurte meg om jeg visste noe om Sturle skulle signere for Kolstad. Jeg vet jo at han er en god spiller, og ble litt i ekstase, og derfor sendte jeg Jostein en tekstmelding og spurte. Da rullet ballen fort etter det, sier Bergheim, som satser på at Erland leverer fra dag én i Kolstad.

Aldersbestemte landskamper

Skytteren fra Stavanger var også i kontakt med Kolstad-spiller Adrian Aalberg, og snakket om at han vurderte å flytte til Trondheim.

— Når forsto du at Kolstad var interessant for deg?

— Det gjorde jeg egentlig så snart jeg begynte å snakke med dem, og hørte hva de så for seg og hvordan de hadde det i Kolstad. Etter de samtalene var det utrolig aktuelt og spennende, sier Erland, som er sønn av tidligere landslagsspiller Rune Erland.

22-åringen har selv 71 landskamper på aldersbestemt nivå, og selv om han har slitt litt med skader de siste sesongene har han klare ambisjoner om å ta steget opp på a-landslagsnivå på et tidspunkt.

— Jeg vil alltid ha den drømmen der. Om jeg ikke har den er det ikke grunn til å bruke så mye tid på det som jeg gjør, sier han.

Meniskinngrep

Han forsvant litt ut søkelyset i Danmark, men sier til adressa.no at han er skadefri nå.

— Jeg har hatt et lite inngrep i menisken i år, og det har holdt meg litt ute, men når jeg har spilt har jeg vært det klare førstevalget på laget mitt, og lå på fjerdeplass på toppscorerlisten i serien (nivå to) før jeg ble skadet. Jeg holder fortsatt et veldig bra nivå, sier han.

Dermed er Kolstad meget godt forspent på venstrebacken foran eliteseriedebuten til høsten. Fra før har trener Stian Gomo stortalentene og landslagsaktuelle Lasse Balstad og Mishels Liaba å velge blant.

— Frisk er Sturle en kjempespiller. Han er først og fremst en skytter, men også en spiller med god spilleforståelse. Han har i tillegg veldig bra fysikk. Vi får litt mer kilo nå, og det trenger vi, sier Jostein Sivertsen.