Torstein Horgmo er den siste til å kaste seg på pokertrenden blant norske idrettsutøvere. Under VM i poker skal han fronte det utenlandske spillselskapet Pokerstars.

— Jeg spiller WSOP (VM i poker) for Pokerstars, og har inngått intensjonsavtale om videre samarbeide, bekrefter Horgmo overfor Vi Menn.

- Godkjent av Snowboardforbundet

— Poker er et morsomt spill, og en bra aktivitet når jeg ikke står på snowboard. Å delta i VM er absolutt spennende, og gir en annen type rush som jeg liker godt. Pokerspillere minner også om snowboardere, og vi er en bra gjeng som er samlet her med PokerStars i Las Vegas, forteller Horgmo.

Pokerstars' sjef i Norge, Thomas Udeness, sier at Pokerstars' sponsing av Horgmo er godkjent av Snowboardforbundet.

— Vi ønsker naturligvis ikke å tråkke noen på tærne, derfor er hans delakelse i VM med PokerStars avklart med Norges Snowboardforbund, som har gitt sin godkjenning, sier Udness.

Snowboardforbundet avkrefter godkjenningen ovenfor VG.

- Kan avkrefte at vi har hatt dialog med Pokerstars eller Vi menn, skriver generalsekretær i forbundet, Dagfrid Forberg, i en tekstmelding.

I godt selskap

Snowboardstjernen føyer seg dermed inn i rekken av idrettsutøvere som har valgt å ignorere Norges Idrettsforbunds råd om å ikke utfordre spillmonopolet til Norsk Tipping.

Fra før har hockey-spiller Mats Zuccarello Aasen, stavhopper Cathrine Larsåsen og de tidligere landslagsspillerne i fotball John Arne Riise og John Carew trosset idrettsforbundets råd om å tegne avtaler med utenlandske bettingselskap.

Zuccarello ble nektet landslagsspill fordi han hadde kontrakt med spillselskapet Unibet, mens friidrettspresident Svein Arne Hansen ifølge NRK truet med å utestenge Larsåsen fra landslaget da hun stilte opp for samme selskap.

I tillegg har både Riise og Carew fått kraftig kritikk fra ledelsen i NFF, som mener at de to har forrådt utviklings- og finansieringsmodellen som norsk idrett, i samarbeid med Norsk Tipping, praktiserer.