RIO DE JANEIRO: — Jeg har mer å gå på, sier 31-åringen til Adresseavisen.

Hun har fylt 31 år, og årene som målvakt på toppnivå har gitt henne en ro som hun ikke hadde som ung keeper. Da Montenegro ble slått 28-19, endte hun opp med en redningsprosent på 60. Selv er hun ikke opptatt av redningsprosenter eller karakteren i avisenes børs.

— Vi sparer tieren til finalen og gir deg en nier på vår børs. Er det ok?

— Ja, det må vel være det, ler Kari Aalvik Grimsbø.

Eksploderer

— For meg er magefølelsen viktigst. Jeg beholder roen og balansen og trøkker til i riktig øyeblikk. Jeg går ikke før skuddet kommer, holder igjen og eksploderer, forklarer hun.

I Györ har hun utviklet keeperspillet gjennom trening og matching med verdens beste spillere i klubblag og i seriespill. Hun trekker fram rutinen som en viktig årsak til godt keeperspill over tid.

— Alderen min betyr mye for meg som keeper. Jeg vet at ting svinger og takler medgang og motgang. Jeg tar ikke ting på vei selv om det går litt i mot, forklarer hun.

Hun jobber også med det mentale sammen med psykolog Britt Tarjet-Foxell. Sånn har det også vært i OL.

— Jeg er hele tida på jakt etter å utvikle meg. Det er alltid ting å ta tak i, sier hun.

Var for treg med ballen

Den tidligere Byåsen-keeperen retter alt fokus mot arbeidsoppgaver, oppgaver som skal utvikle henne til å bli en enda bedre målvakt. Mot Montenegro fikk man se resultatet av at hun har jobbet med det offensive bidraget i Norges spill.

— I de første kampene har jeg brukt for lang tid med ballen og jeg har vært for nølende i utspillene mine. Jeg skal ikke være den som drar ned tempoet når vi har så mange fartsspillere, sier hun.

Det gikk et gisp gjennom Future Arena da hun serverte Camilla Herrem en pasning med millimeterpresisjon fra eget mål til Montenegros nimeterlinje. At Herrem tok i mot pasningen med en hånd, gjorde ikke begeistringen mindre.

— Det var et bra mottak. Det var fint det, siden pasningen var litt lang, smiler hun.

- Fasiten på keeperspill

Camilla Herrem kan ikke få fullrost Kari nok.

— Kari er fantastisk. Noen av redningene mot Montenegro må være fasiten på keeperspill. Det er helt vilt. Vi er heldige som har to av verdens beste keepere på laget, smiler Herrem som også leverte sin beste kamp denne fredagenskvelden.

— Jeg er glad for at uttellingen er bedre, sier Herrem som scoret på fem av seks.

Bommen har hun gremmet seg over i natt.

— Det er alltid sånn. Jeg hater å bomme, sier Camilla Herrem.