ROSENBORG — SOGNDAL 3-1

Etter 15 minutter var det stjørdalingen Fredrik Midtsjø som scoret kampens første, før Trondheim-gutten Mushaga Bakenga la på til 2-0 etter 37 minutter.

Trøndelags-hattricket ble fullført av verdalingen Jonas Svensson, som la på til 3-0 fem minutter før pause.

Svensson ble tomålsscorer et kvarter før slutt. Dessverre for Rosenborg satte han denne gangen ballen i eget nett til 3-1. Rosenborg kunne likevel kontrollere inn seieren.

Midtsjø-scoring

Etter en forsiktig start var det Rosenborg som skapte kampens første målsjanse etter ti minutter, og det var toppscorer Christian Gytkjær som sto for den. Dansken fikk ballen av Gudi innenfor 16-meteren og hamret til fra skrått hold. Dessverre for hjemmelaget endte ballen på feil side av stanga i nettveggen.

Etter 15 minutter satt den for Rosenborg. Elba Rashani kom på et strålende raid langs høyrekanten, men avslutningen ble blokkert. På returen kom Fredrik Midtsjø stormende og bredsidet ballen i høyre hjerne fra 20 meter.

Jonas Svensson jubler etter å ha satt inn 3-0. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Drømmemål av Bakenga

Førsteomgangs største sjansebonanza skjedde etter 20 minutter. Ballen fløy frem og tilbake i feltet, og både Vilhjálmsson, Bakenga og Gytkjær hadde avslutningsforsøk. Sjansen endte med at sistnevnte feide ballen over mål.

Kampen roet seg betraktelig etter det første målet. Rosenborg hadde ballen og skapte noen halvsjanser, mens Sogndal jaget og skapte lite eller ingenting.

Etter 37 minutter doblet Mushaga Bakenga ledelsen, og han gjorde det meste alene. Den nylig fylte 24-åringen fikk ballen midt på Sogndals banehalvdel og satte fart. Både en, to og tre forsvarere ble dratt av før Bakenga pirket ballen forbi Mathias Dyngeland i Sogndal-målet.’

3-0 og Bakenga-skade

Tre minutter senere var det Jonas Svenssons tur til å tegne seg på scoringslista. Et innlegg fra venstrekanten ble klarert rett i beina på Svensson. Høyrebacken avsluttet via en motspiller, og ballen dalte i en bue i mål bak en sjanseløs Dyngeland.

Sent i førsteomgang kom det et skår i gleden for Rosenborg. Målscorer Bakenga stoppet opp midt i et løp, tok seg til låret og la seg ned. Bakenga forsvant inn i garderoben med det som så ut som en strekk. Pål André Helland kom inn til andreomgang.

Kjempesjanse for Rashani

Andreomgang startet rolig, og Rosenborg virket fornøyd med å ha ballen i laget. Sogndal var ved noen anledninger høyere opp i banen, som nesten straffet seg etter 57 minutter.

Rosenborg kontret og Rashani ble spilt alene gjennom, men avslutningen gikk høyt over mål.

Selvmål av Svensson

Sogndal var med mer i kampen i andreomgang, men maktet aldri å skape de store sjansene. Mål ble det likevel etter 75 minutter.

Et innlegg fra høyresiden gikk over alle Sogndal-spillere og så ufarlig ut, men Jonas Svensson var uheldig og satte ballen i eget nett da han skulle ta ned ballen.

På overtid fikk Elba Rashani tidenes mulighet på åpent mål, men ballen gikk like utenfor stolpen. Kampen endte dermed 3-1.