Etter å ha trykket løgner om det norske kronprinsparet i flere år, har den kulørte tyske pressen denne uken diktet opp historier om kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius. Ett av ukebladene hevder at Marius er stengt ute av kongefamilien, og derfor er dypt deprimert. Et annet hevder at han er i livsfare og trues av kidnappere, skriver VG.Kongefamilien har tidligere oversett skriveriene i de tyske ukebladene, men nå varsler Haakon og Mette-Marit at noe vil bli gjort.

— De reagerer på at det er et klart fokus på barn, og i dette tilfellet Marius. De vil nå vurdere hva de vil gjøre med disse oppslagene videre, sier Astrid Versto, informasjonssjef ved Slottet, til VG.

En mulighet er å gå rettens vei, slik det svenske kongehuset har gjort. Og sannsynligheten er stor for å få medhold i at historiene ikke holder stikk, skal vi tro redaktøren i det tyske ukebladet 7 Tage, Peter Viktor Kulig.

— Det er vel ingen hemmelighet at det er en del fantasi rundt artiklene vi skriver. Det er dette tyskerne vil lese, sier Kulig til VG. (©NTB)