— I konkurranseprogrammene våre har det aldri vært så mange innsendte bidrag. Til sammen er det over 430 påmeldte bidrag i år. Det er en utrolig positiv utvikling for festivalen, forteller produsent for Kortfilmfestivalen, Ingrid Sølverud til Fædrelandsvennen.

En fagjury har vurdert og silt ut de beste bidragene. 92 bidrag fra konkurranseprogrammene vil bli vist under årets festival i Grimstad.

— Vi vil vise 54 norske kortfilmer, 28 musikkvideoer og 10 dokumentarer. I år har vi prøvd å nå ut til forskjellige typer mennesker, og vi har vært veldig synlige i bransjen. Det kan være grunnen til at det er så rekordmange bidrag i år, sier produsenten om de gode tallene.

- Utrolig gøy å bli valgt ut

En av de som ble valgt ut i kategorien «norsk kortfilm» er Hamar-regissøren Kristoffer Kumar. Han stiller med filmen «Tempelpunkeren».

— Den omhandler Pho Pye fra Myanmar (tidligere Burma) som drar på en «finne-seg-selv» reise og lader opp før han skal holde punk-konsert i hjembyen sin, sier filmskaperen.

Kumar synes det er en stor ære å bli inkludert i årets festivalprogram.

— Det er utrolig gøy og ærefullt å bli valgt ut. Jeg skal selv reise ned til Grimstad snart for å bli med på festivalen, og ikke minst se utrolig mange kortfilmer. Jeg gleder meg skikkelig, sier Kumar.

Mer fokus på reklame og dokumentar

Årets program skiller seg fra fjorårets med spesielt fokus på dokumentarer og reklamesnutter.

Produsent for Kortfilmfestivalen, Ingrid Sølverud, synes det er positivt at festivalen mottar så mange bidra. Foto: Promo

— Kortfilmfestivalen har jo også fokus på fullengders dokumentarfilmer. I år er det spesielt fokus på å treffe interessefeltene til lokalbefolkningen, fremfor å prioritere snever tematikk som kanskje ikke treffer så mange, sier Sølverud.«Verdens beste reklamefilmer» er også en nysatsing på festivalprogrammet.

— Vi har fått reklamebransjen med oss for å nominere kandidater til «verdens beste reklamefilmer». Forskjellen på kortfilmer og reklame har blitt mindre enn det var før. Derfor velger vi å inkludere de beste reklamesnuttene fra hele verden under årets festival, forteller Sølverud.

Stortingspresident åpner festivalen

Stortingspresident, Olemic Thommessen, vil åpne årets festival. Det vil foregå i salen Catilina onsdag kveld.

— Thommessen vil åpne festivaldagen klokka 19. Videre viser vi årets åpningsprogram med smakebiter fra hele festivaluka: animasjonsfilm fra Aardman Animations, film fra våre gjestende regissører, skeiv film fra Oslo Fusion og ikke minst en smugtitt på norsk og internasjonal kortfilm i konkurranse. Åpningsprogrammet er gratis og åpent for alle, skriver festivalen i presseskrivet.

Tidligere på dagen vil det vises en egen serie kortfilm for barn, samt den Oscar-vinnende dokumentaren «Citizenfour». Dokumentaren omhandler Edward Snowden og hans offentliggjøring av topphemmelige dokumenter.

Festivalen vil vare fra 10. til 14. juni og foregår på Grimstad Kulturhus.