Førstekandidat Ulltveit-Moe viste at hun ikke bare kan drive politikk, men også synge. Foto: Margrethe Saga
Det var god stemning da MDG holdt valgvake på Tilstede mat og mer mandag kveld. Foto: Margrethe Saga
Mange gledet seg over gode resultater. Foto: Margrethe Saga

— Vi har jobbet hardt for å få fram grønne verdier, sier Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, Miljøpartiet De Grønnes (MDG) førstekandidat i Kristiansand.

MDG har en økning på 2,7 prosentpoeng i kommunen. Det er mer enn alle andre partier, og en økning fra en til tre representanter.

Viktig miljøsak

Listetoppen tror en av årsakene til at partiet gjør det så bra, er at de har miljøsaken som den aller viktigste.

— Det er vi som sier det tydeligst. Jeg er veldig inspirert av en fagforeningsleder som heter Sharan Burrow, og hun sier «there are no jobs on a dead planet». Nei, det er ingen jobber på en død planet og folk har skjønt at det er viktig å gjøre noe med klimaendringene, mener hun.

Klar for samarbeid

Selv om hun er klar på at MDG har den beste politikken, gleder Ulltveit-Moe seg til å samarbeide med de andre partiene.

— Det er masse god politikk og folk i andre partier også. Særlig Venstre gleder jeg meg til å jobbe sammen med, sier hun og fortsetter:

Omtrent 70 personer var innom MDGs valgvake mandag kveld. Foto: Margrethe Saga

— Jeg synes vi har gjort en god valgkamp, og i dag har vi bevist at vi ikke bare driver med kannibalisme på grønne velgere.

Unge velgere

Det var naturligvis god stemning på Miljøpartiets valgvake, og partiets «grand old woman», Birte Simonsen, er svært fornøyd med resultatet.

— Dette er utrolig gøy å være med på! sier hun.

Birte Simonsen (til venstre) ble hedret på MDGs valgvake. Foto: Margrethe Saga

Simonsen var med å stifte MDG i 1988, men siden da har partiet vært relativt lite.— Før eller siden måtte dette skje, sier hun.

Hun synes det er spesielt gøy at partiet har en god del unge velgere.

— Det er gøy å se at unge mennesker følger med, og i skolevalgene har vi gjort det enormt bra. Det er mye som skjer i verden om dagen, og jeg tror unge mennesker har en annen måte å tenke globalt på enn generasjonene før. Vår politikk treffer bra, sier Simonsen.