Hansen under årets siste tirsdagskonsert på Fiskebrygga. Foto: Ida Marie Stokkelien
_MG_6314.jpg Foto: Jørgen Steffensen
geirmund_hansen.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
IMG_4387.jpg Foto: Ida Marie Stokkelien
Det har vært mye dårlig vær i sommer. Dette bildet er fra sesongens første konsert på Fiskebrygga. Foto: Lena Rustan Fidjestad

— Det har vært god stemning hele sommeren. Jeg har møtt mange positive mennesker - i alle slags tilstander, sier Geirmund Hansen, som har frontet Bryggebandet gjennom sommerens tirsdagskonserter på Fiskebrygga.

Rogalendingen, som avløste fjorårets vokalist Pål Rake, må konstatere at sommeren ikke har vært så sørlandsk som man kunne ønske.

Det har vært mye dårlig vær i sommer. Dette bildet er fra sesongens første konsert på Fiskebrygga. Foto: Lena Rustan Fidjestad

— Været har vært frustrerende. Vi hadde i hvert fall håpet på sol og masse folk den siste kvelden, men værgudene er visst mot oss. Men de mest ihuga dukker opp uansett, og vi spiller for de som kommer, sier Hansen, som måtte tåle regn og dårlig oppmøte under sesongavslutningen denne uka.

Frihet

Bryggebandet står for tre timer effektiv spilletid hver konsertkveld. Og halvparten av repertoaret skiftes ut fra gang til gang. Det betyr noen hundre låter i løpet av en sesong.

— Hvordan er det å gjøre konserter når mange møter opp for andre ting enn musikken?

— Jeg prøver å ikke tenke så mye på det underveis. Men det er todelt: Det gir oss litt mer frihet til å leke innad i bandet uten at vi er under oppsyn hele tiden. Samtidig ønsker vi jo å trekke fokus og involvere publikum - ellers kunne vi bare satt på en cd. Og jeg tror at vi er en del av årsaken til at det kommer mye folk. Det er en pakke. Det handler om både beliggenhet, alkohol og god musikk, sier Hansen.

Hansen under årets siste tirsdagskonsert på Fiskebrygga. Foto: Ida Marie Stokkelien

Han forteller at han anser coverlåtene på Fiskebrygga først og fremst som jobb. Men han er ikke i tvil om at han har dratt nytte av å gå i helt nye retninger i sommer.

— Mange av låtene er krevende, og stemmeteknisk har jeg fått kjørt meg. Instrumentet mitt er blitt sterkere denne sommeren, og det er veldig fint siden jeg nå skal ut og spille metall med Rendezvous Point. Dessuten er sjangerkunnskap noe jeg ønsker å ha. Jeg vil beherske alle typer låter. Da hjelper det å spille alt fra gamle puddelrocklåter til nye norske poplåter - og litt A-ha er alltid stas.

Sommerlåt

Nevnte Rendezvous Point må kunne sies å være Hansens hovedprosjekt for tida. Men han har også gitt ut singelen «The Island» denne sommeren - som soloartist.

— Det er gitarpop, En sommerlåt om kjærlighet. Det er langt fra Rendezvous Point - og langt fra brygga, sier Hansen.

— Er det planlagt og gjennomtenkt at du nå er aktuell med flere forskjellige ting samtidig?

— Det er planlagt, men om det er så gjennomtenkt vet jeg ikke. Jeg tror ingenting tar skade av at jeg er med på forskjellige ting. Jeg vil være allsidig og fri, og jeg vil ikke begrense meg. Jeg har ikke råd til det heller, med mindre jeg vil jobbe på Rema. Og det vil jeg ikke foreløpig.

— Må man gjøre eventkonserter for å overleve som artist i 2015?

— Hvis man vil bruke mesteparten av tiden på å spille, er events den arenaen hvor det er mest penger. Mange store artister gjør det, men det er lukkede arrangementer så folk hører ikke så mye om det. Jeg tenker at dersom noen ringer meg og vil at jeg skal spille for dem, så er det en bra ting - uansett.