Ipsos MMI har stilt nordmenn dette spørsmålet siden 1985, og for første gang er det nå like mange som svarer ja som nei — 38 prosent. 24 prosent svarer «usikker», skriver Vårt Land.

— Det samsvarer med sekulariseringen som har funnet sted over lengre tid, og som viser seg i synkende dåpstall og ved at flere konfirmerer seg borgerlig, sier stipendiat Silje Kvamme Bjørndal ved Det teologiske menighetsfakultet.

Forskningssjef Paul Brekke ved Ipsos MMI sier det er flere kvinner enn menn som sier at de tror, men at andelen har andelen sunket jevnt blant begge kjønn de siste ti årene.

— Befolkningen blir mindre troende. Likevel er det grunn til å anta at manges tro ikke fanges opp på grunn av spørsmålsstillingen i denne undersøkelsen, sier forsker Pål Ketil Botvar ved Institutt for kirke-, religions- og livssynsforskning.

Andelen døpte barn i Den norske kirke i 2014 var 58,9 prosent, en nedgang på hele 3,1 prosentpoeng fra året før. Det er første gang denne andelen faller under 60 prosent. Andelen av ungdomskullet som ble konfirmert, endte på 62,5 prosent, en nedgang på 1,1 prosentpoeng fra året før, skriver Dagen. (©NTB)