De fire siktede har sittet varetektsfengslet i full isolasjon siden de ble pågrepet torsdag 17. september. Dersom påtalemyndigheten ønsker å holde de siktede isolert i ytterligere to uker må det leveres en ny begjæring til tingretten.

— Politiet har sagt at de vil forlenge isolasjonen, sier advokat Olav Sylte til Fædrelandsvennen.

I en pressemelding sendt ut onsdag ettermiddag bekrefter Rogaland politidistrikt at politiet vil be om forlenget isolasjon for alle de fire siktede. Spørsmålet vil bli avgjort av Stavanger tingrett fredag.

Politiet opplyser at siktelsene er uendret, det vil si at alle fire fremdeles er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Ber om løslatelse

Sylte forsvarer den 38 år gamle mannen fra Sirdal som ble pågrepet sist av de fire siktede. Advokaten har tidligere uttalt at han mener det ikke er grunnlag for å sikte hans klient for drapet og har derfor anket fengslingskjennelsen til lagmannsretten.

— Min klient ble først fredag gjort kjent med innholdet i forklaringen til den første som ble pågrepet. Det var opplysningene som kom fram i dette avhøret som politiet bygde siktelsen mot min klient på. Han er veldig lettet over det som ble sagt i avhøret av den første siktede, da vi mener dette ikke er tilstrekkelig for å opprettholde siktelsen, sa Sylte til Fædrelandsvennen like før helga.

Ifølge Sylte vil en avgjørelse fra lagsmannsretten trolig først foreligge torsdag.

Nekter straffskyld

Forsvareren til 36-åringen som ble pågrepet først sier at hans klient aksepterer forlenget isolasjon.

— Vi har videre anmodet om innsyn i den etterforskning som har funnet sted da jeg ønsker å foreta en kvalitativ vurdering av det politiet har gjort, særlig med hensyn til om politiet foretar de etterforskningsskritt jeg anser for å være til gunst for min klient, skriver advokat Odd-Rune Torstrup i en sms til Fædrelandsvennen.

Han presiserer at 36-åringen fremdeles nekter straffskyld.

Forlenget fengsling

36-åringen som ble pågrepet i Kristiansand har i avhør nektet enhver befatning til drapet av Jørgensen. Han samtykker ikke til videre isolasjon.

— Det er selvsagt fordi en er av den oppfatning at det ikke er grunnlag for, skriver forsvarer Trond Wåland i en sms til Fædrelandsvennen.

Tre av de fire siktede ble varetektsfengslet i fire uker. Den fjerde ble kun fengslet i to uker, av hensyn til mannens helsetilstand. I pressemeldingen politiet sendte ut onsdag fremgår det at 36-åringen vil bli begjært varetektsfengslet i nye to uker.

De fire siktede er alle siktet for drap eller medvirkning til drap av Tina Jørgensen i 2000. Samtlige nekter straffskyld.