VEGÅRSHEI: Det opplyser sykehuset i Arendal onsdag kveld.

88-åringen dro med bil til butikken i 14–15-tiden, og ble meldt savnet av familien klokken 18.

Klokken 19.45 ble brannvesenet tilkalt for å klippe mannen ut av vraket. Mellom fire og seks timer etter at han dro hjemmefra.

Politiet lette etter 88-åringen

– Politiet kjørte strekningen flere ganger og fant til slutt bilen cirka ti meter utenfor veien, nede i en skrent, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt på Twitter.

Til NRK forteller Klausen at politiet fant et bilskilt på veien ved åstedet, som gjorde at de fant ham. Politiet hadde da sporet mannens mobiltelefon for å finne ham.

– Fører er skadet, skriver han, og klippes nå ut av vraket for å bli sendt med helikopter til sykehus, opplyste Klausen klokken 20.00.

Mannen ble funnet på fylkesvei 414 mellom Ubergsmoen og Myra.

Bilen er fullstendig totalvrak ti meter ned i grøfta. Foto: 03811-tipser

Ved bevissthet

Klokken 19.42 rykket Østre Agder Brannvesen ut for å bistå i forbindelse med en trafikkulykken. Det var brannvesenet som klippet opp bilen for å få ham ut.

– Bilen har kjørt av veien og landet nede i skogen. Jeg vet ikke hvor lenge han har ligget der. Det var vanskelig å komme til bilen, men vi fikk ham ut. Mannen var ved bevissthet og er nå fløyet til sykehus, sier brannmester Dag Svindseth i Østre Agder Brannvesen klokken 20.15.

Han opplyser at bilen hadde store skader og er totalvrak. Det er bestilt kranbil for å løfte bilen opp fra grøfta. Bergingsarbeidet kan føre til noe stans i trafikken.