Sci-fi/eventyr/action

USA 2015

Regi: Ridley Scott

Manus: Drew Goddard, Andy Weir, basert på boken av Andy Weir

Skuespillere: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara, Michael Pena, Jeff Daniels, Aksel Hennie, Chiwetel Ejiofor, Donald Glover

9 år

Under en bemannet romferd til Mars blir Mark Watney (Matt Damon) og resten av mannskapet overrasket av en voldsom storm. Watney blir truffet av ei kjempestor antenne og bli antatt død, og mannskapet etterlater ham på Mars. Watney har imidlertid overlevd, men for å holde seg i live må han bruke hver eneste hjernecelle han har. Mars er ikke den vennligste planeten.

Filmen, som er basert på den bestselgende boken med samme navn av Andy Weir, er overraskende lett til å være så tung tematisk. Mens «Gravity» var både hjerteskjærende, nervepirrende og bød på de mest spektakulære og nyskapende romscenene noensinne, er «The Martian» mer som feel good-versjonen i sjangeren. Av og til er det nesten litt for mye av det gode, og enkelte av karakterene, som NASA-sjefen spilt av Jeff Daniels, føles som en parodi.

Aksel Hennie virker rett og slett ukomfortabel , og konsentrerer seg så mye om uttalen sin at han glemmer å spille. Men de andre birollene gjør ikke så mye av seg de heller. Dette er helt klart en Matt Damon-film, og han har nok karisma til å bære den. Alt i alt en underholdende film hvor det mest interessante er alt Watney finner på for å overleve, som å dyrke poteter med et noe uortodoks gjødslingsmiddel.