Actionfilm

USA 2015

Regi: Christopher McQuarrie

Manus: Christopher McQuarrie, Drew Pearce

Skuespillere: Tom Cruise, Jeremy Renner, Rebecca Ferguson, Simon Pegg.

Aldersgrense: 15 år

Egnethet: Ungdom/voksen

Tom Cruise er nok en gang tilbake i rollen som agenten Ethan Hunt . Skuespilleren har passert 53 år, men holder fortsatt koken og driver fremdeles med egne halsbrekkende stunts som å henge fra siden av et stort fly mens det letter.

IMF (Impossible Mission Force) blir avviklet ,Ethan Hunt og laget hans er ute i kulden og den hemmelige, internasjonale organisasjonen The Syndicate lager kaos i verden med kirurgisk presisjon. Det er opp til de utfryste agentene å avsløre hvem syndikatet er, og stoppe dem før det er for sent.

«Mission: Impossible»-serien har med årene blandet inn mer og mer humor, spesielt i forrige og fjerde film i rekken «Mission: Impossible — Ghost Protocol». Hardtslående action og humor fungerer stort sett bra, men i «Mission: Impossible - Rogue Nation» er det nesten litt i overkant mye til tider.

Likevel , selv om den ikke når helt opp til forrige film som per i dag er den beste av de fem, er det absolutt en underholdende film. Den byr på flere kule sekvenser, som et attentatforsøk i operahuset i Wien akkompagnert av Puccinis «Turandot».

Litt rotete her og der , men totalt sett et kjært gjensyn og de overbeviste i alle fall meg om at MIF med Tom Cruise i spissen fortsatt er levedyktige.