Godt omringet av årvåkne Secret Service-agenter, og med et stort pressekorps på slep, la USAs 42. president ut på byvandring i Tromsø mandag formiddag. Vakte oppsiktMer en ett øyelokk hevet seg i Storgata da den hvithårede og spreke Clinton dukket opp. Ved flere anledninger stanset han opp, slo av en liten prat og leverte fra seg en rask autograf.

— Clinton elsker å gå ut blant folk på de stedene han besøker. Han vil gjerne ha med seg atmosfæren og settingen, sier Clintons stabssjef og venn Onni Nordström til NTB.

Han kan også røpe at ekspresidenten går 15-20 kilometer hver dag for å holde seg i form. At 62-åringen er i godt hold fikk et lett utrent fotografkorps erfare da han la i vei over den 1.016 meter lange Tromsøbrua.

Ingen nådePå det trange fortauet var det ingen nåde fra sikkerhetsvaktene som gang på gang truet med å kaste svette fotografer ut i kjørebanen dersom de ikke holdt presidentens fart.

— Jeg forsøker å holde meg i form. Jeg vil ikke ha et nytt hjerteanfall. Jeg liker å gå her, selv om det er kraftig vind og litt kaldt. I går kveld var jeg for trett til å gå en tur, selv om det var lyst, sa Clinton etter å ha sett nærmere på Tromsøs mest kjente landemerke - Ishavskatedralen. (©NTB)