OSLO: — Jeg syns det er en utrolig fantastisk følelse å bli nummer to. Alle tre finalistene kunne vært verdige vinnere, fortalte Espen Jensen kort tid etter sendingen var avsluttet.

I går kveld kunne han innkassere 700.000 kroner i premie for andreplassen i «Skaperen». Jensen har utviklet en lastestropp som skiller seg drastisk ut fra lastestroppene som finnes på markedet i dag. Jensens lastestropp gjør arbeidet langt mer effektivt, og brukerne sparer et minutt eller to på hver stropp som festes.

I tillegg til 700.000 kroner, fikk Jensen også muligheten til å få frisk kapital fra «Skaperens» eget investorpanel. De fire investorene tilbød til sammen én million kroner for fire prosents eierandel i Jensens selskap, Quick Loader Patent AS. Kristiansanderen mente summen var altfor lav, og takket pent nei til tilbudet deres på direkten.

— Det var ikke vanskelig å takke nei. Jeg har allerede fått inn en del millioner, og da senker jeg ikke prisen for å være grei på tv, sier Jensen.

Høyt verdsatt

Sjefen for transportkonsernet Håkull har allerede har kjøpt fem prosent av aksjene i Quick Loader Patent for fem millioner kroner. Det gjør at selskapet nå er verdsatt til 100 millioner kroner.

— Vi holder nå på å sluttforhandle med produsenter i Kina. Det er allerede kommet inn flere bestillinger, og i løpet av tre måneder vil man finne lastestroppen i norske butikker.

I går sto kun Espen og to andre skapere igjen. Ånund Olsen med sin «Innowalk», et produkt for barn som har problemer med å gå, fikk førsteplass og én million kroner. Hanne Hamsund og hennes «Buckle buddy», et forlengende ledd på sikkerhetsbelter, fikk tredjeplassen og 300.000 kroner. Sistnevnte finalist har inngått en avtale med HTS, produsent av bilbarnestoler, og kunne derfor ikke motta penger fra investorpanelet. Ånund Olsen kom ikke fram til en avtale med investorene, men vil fortsette forhandlingene senere i uken.

1100 personer

Antallet deltakere på «Skaperen» beviser at Espen Jensens lastestropp har livets rett. 1100 personer møtte til første audition, men bare 100 ble plukket ut til en ny runde. Av dem gikk 15 personer videre til avsluttende runder som har blitt sendt direkte på TV2. — Det har vært hektisk å være med i «Skaperen». På tirsdager er man på tv, og i tillegg må man bruke noen dager hver uke på oppgavene man får fra fagjuryen. Det har gått døgnet rundt, sier Jensen.