KRSITIANSAND: Det var opprinnelig meningen at tredjealbumet «Curtis» skulle gis ut 26. juni i Europa. Nå er den utsatt til 4. september, slik at den kommer samtidig i USA og Europa.

«Jeg er en internasjonal artist. Mine fans i hele verden fortjener å få plata mi samtidig som fansen i USA», sier 50 Cent i en pressemelding.

Hip hop-artister har tidligere vært notoriske for å avlyse konsertene sine på Quartfestivalen, men bookingsjef Jørgen Skauge har hele tiden vært sikker på at 50 Cent kommer.

— Han avlyser ikke sin egen lanseringsturné, har Skauge tidligere uttalt.

Nå som lanseringen er utsatt, er Skauge like sikker på at turneen ikke vil lide samme skjebne.

— Ingenting tyder på at turneen blir utsatt. Nå blir dette en promoturné i stedet for en lanseringsturné. Han hadde også booket noen konsertjobber før den opprinnelige plateslippdatoen, sier Jørgen Skauge.

Han kan opplyse at 5. juli er den dagen som har solgt flest dagspass den siste uken. Denne dagen spiller 50 Cent, The Good The Bad and The Queen, Black Rebel Motorcycle Club og Zeromancer. Samtidig er Idrettsplassen-programmet under 50 Cent helt åpent.

— Der blir det mer hip hop, lover Skauge.

Ifølge FaroJournalen solgte 50 Cent 40.000 i Norge av debutalbumet «Get Rich or die Tryin'» fra 2003, mens «Massacre» fra 2005 solgte 15.000. De to singlene fra den nye plata, «Amusement Park» og «Straight to the Bank» har ikke gjort det godt på amerikansk radio, og ei heller på norske radiolister.